JESTE LI GA OKRENULI?

Tajni "gumb" na okviru vašeg prozora sprječava propuh i čuva toplinu unutar doma

 /SHUTTERSTOCK

Ovih dana svi tražimo načine da pokušamo zadržati toplinu u našim domovima sada kada su temperature nisko pale. Jeste li znali da postoji način na koji svoje prozore možete namjestiti da vam bolje zaštite dom od zime?

Jedan korisnik Instagram je na svom profilu trik, otkrivajući da postoji tajna stavka na okviru prozora koja se može prilagoditi kako bi se smanjio propuh.

"Kako prebaciti plastični prozor na zimski režim", napisao je uz video.

"Vrlo često se možete susresti s problemom da se prozor ne zatvori u potpunosti ili ne naliježe čvrsto. Da biste spriječili puhanje zraka tijekom hladne sezone, morate osigurati čvršće prianjanje prozora na okvir prozora. To znači da je potrebno prebaciti prozor na zimski režim. Da biste to učinili, morate namjestiti ekscentre na okviru prozora. Sve što trebate su kliješta, viljuškasti ključ ili šesterokutni alat za zatezanje okvira. Zimski način rada za prozore zaštitit će vaš prozor od smrzavanja i održati vašu sobu toplom i suhom", dodao je.

Stručnjak iz tvrtke Simply Plastics također se osvrnuo na na ovaj video, rekavši za The Sun: "Iako video aludira na prebacivanje vaših prozora i vrata na ‘zimski način rada‘, stvarna upotreba je stvaranje čvršće brtve kada se vrata i prozori zatvore. Zatezanje brtvi ima svoje prednosti kada je riječ o izolaciji, pa ako osjećate hladan propuh kroz prozore i vrata, ovaj savjet može pomoći."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 20:26