LJETO NAM SE VRATILO

Svi su poludjeli za ovim dodatkom koji hladi krevet tako da mirno možete spavati tijekom toplinskog vala

 /SHUTTERSTOCK

Bez obzira nalazite li se usred toplinskog vala ili ne, većina nas je upoznata s ne baš radosnim iskustvom pokušaja spavanja kada je vruće - osobito u domovima koji nemaju klima uređaj.

Vruće ljetne noći su jedinstvena razina nelagode koja stvarno može utjecati i na vaš dan, posebno ako vam uzrokuju nemirne noći ili vam otežavaju spavanje. Klima uređaju koji radi cijelu noć nije savršeno rješenje — nekim ljudima može uzrokovati upalu grla, suhu kožu, glavobolju i dehidraciju.

Ako tražite alternativno rješenje, postoji pametan gadget koji ste možda vidjeli na TikToku ili Instagramu i koji obećava pomoć. To je BedJet sustav za hlađenje kreveta, koji možete pronaći na Amazonu - "sustav klimatizacije kreveta" koji bi mogao biti tajna kako spavati na vrućini prenosi Livingetc.

"BedJet prilagođava temperaturu vašeg kreveta pomoću sustava koji se temelji na zraku, tako da možete ostati hladni ili topli, ovisno o vašim potrebama", objašnjava Julia Forbes, certificirani trener u Sleep Advisoru. "Bedjet bi mogao biti dobar izbor jer možete prilagoditi temperaturu svog kreveta, a uređaj može brzo promijeniti temperaturu kreveta, pružajući trenutačnu udobnost."

Gadget je relativno kompaktna kutija koja se nalazi ispod vašeg kreveta, s kanalima i mlaznicom koju stavljate ispod pokrivača na kraju kreveta.

image
BedJet

Ventilatori i BedJet koriste konvekcijsko hlađenje, što znači da vam pomaže da se osjećate hladnije pomicanjem vrućeg zraka oko vašeg tijela, zamjenjujući ga malo hladnijim zrakom. To nije, kao takvo, pumpanje hladnog zraka u vaš prostor na način na koji bi to učinio klima uređaj. To znači da je učinkovit samo u određenom stupnju hlađenja. BedJet, na primjer, je stvarno učinkovit samo u zatvorenim prostorima s temperaturom oko 30 stupnjeva. Kada je temperatura viša ovaj gadget je potrebno udružiti s drugim tehnikama za hlađenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. srpanj 2024 15:04