JESTE LI ZNALI?

Stručnjakinja otkrila: ‘Perilice imaju jednu mogućnost za koju mnogi ne znaju, a zbog nje se odjeća zimi brže suši‘

 /SHUTTERSTOCK

Ako ste jedni od onih koji doma nemaju sušilicu, vjerojatno vas muka hvata kada pomislite na hladno vrijeme koje dolazi i akciju sušenja odjeće u zatvorenom prostoru. Naravno, lakše je i brže sušiti netom oprano rublje vani, a i sunce pritom puno pomaže. Srećom, postoje manje ili više uspješni trikovi kako doskočiti tom problemu i olakšati si život, a jedna stručnjakinja za organizaciju i čišćenje otkrila je savjet koji značajno skraćuje vrijeme sušenja rublja u zatvorenom prostoru.

Nicola Lewis tako je objasnila kako u perilicama rublja postoji ‘ono nešto‘ što znatno može ubrzati sušenje odjeće. U videu na Instagramu (njezino korisničko ime je ‘thisgirlcanorganise‘) podijelila je koristan trik za perilicu rublja i brže sušenje rublja koji ukratko glasi ovako: dva puta koristite program "Drum/Spin".

Njezin slogan "Dvostruka centrifuga za pobjedu" brzo je postao popularan među njezinom brojnom publikom.

U opisu videa je napisala: "Vaša će odjeća izaći mnogo suša što će joj omogućiti brže sušenje. Uvijek naglo protresite svoju odjeću prije nego je objesite kako biste uklonili sve nabore."

Nicola je nastavila rekavši da je sljedeći korak upaliti svoj odvlaživač.

- Odvlaživač će izvući vlagu iz zraka i brže osušiti vašu odjeću - rekla je i dodala kako se morate pobrinuti da rasporedite odjeću na sušilu i okrenete ju nekoliko puta.

- Ako nemate odvlaživač zraka, otvorite prozor i postavite sušilo blizu prirodnog svjetla. Upalite i ventilator za cirkulaciju hladnog zraka kako bi se vaša odjeća brže osušila i spriječili stvaranje plijesni. Može se koristiti bilo koji ventilator i puno je jeftiniji od uključivanja grijanja - nastavila je Nicola.

Također može biti korisno staviti odjeću na vješalicu prije nego je objesite na sušilo - to pomaže "ubrzati proces sušenja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 06:02