NEKA ZASUČE RUKAVE

Što kažete na ideju da tepih dezinficira vaš muškarac? Nama se sviđa

 /SHUTTERSTOCK

Dezinfekcija tepiha spada u teže kućne poslove, a svi znamo da se povremeno ipak mora obaviti. Nije dovoljno samo ga usisati, potrebno je dobro izribati tepih na koljenima. Vjerujemo da bi većinu žena oduševila ideja da ovaj posao obavi njihov muškarac. Pogotovo ako se tepih pere prirodnim sredstvima pa nema na njemu ostataka štetnih kemikalija, a uz to i fino miriše ako sredstvu dodate nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja.

image
NEW AFRICA/SHUTTERSTOCK

Naravno, prije dezinfekcije tepih je potrebno dobro usisati. Kad je taj dio posla obavljen, napravite prirodno sredstvo za čišćenje. U pola litre vode stavite žličicu tekućeg sapuna i sode bikarbone. Dodajte šest žlica soka od ocijeđenog limuna i tri žlice bijelog octa. U to nakapajte eterično ulje po izboru, a u hladne jesenske dane odličan je izbor mandarina, naranča, limun, eukaliptus, menta...

image
/SHUTTERSTOCK

Pomiješajte sve sastojke i pazite pritom da se soda bikarbona dobro otopi. Zatim tekućinu ulijte u bocu s raspršivačem i dobro našpricajte tepih. Pazite da sredstvo bude ravnomjerno raspoređeno. Sad je trenutak da uključite svog muškarca, koji bi trebao dobro utrljati sredstvo četkom po cijelom tepihu, a posebice na mjestima gdje ima mrlja. Kad je gotov, pričekajte da se tepih osuši pa ga još jednom dobro usisajte. Osim što će biti čist, tepih će nakon ovog tretmana mirisati danima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 12:22