IMA SMISLA

Stavite komad aluminijske folije ispred vrata i rješite problem koji je prisutan u mnogim domovima

 /SHUTTERSTOCK

Do sada se već pokazalo da je aluminijska folija jedan od najboljih pomagača u kućanstvu. Osim što ju jako učestalo koristimo u kuhinji pri zaštiti jela ili pri njihovom spremanju, ispostavilo se da ovaj predmet ima toliko raznoliku uporabu da svakodnevno otkrivamo nešto novo. Nedavno smo na portalu Apartment Therapy naišli na jedan novi savjet kako iskoristiti aluminijsku foliju za odvraćanje neželjenih posjetitelja od doma.

Kako navode na portalu postavljanje aluminijske folije ispred ulaznih vrata u vaš dom poštedjet će vas mnogo briga.

Ovaj savjet biti će korisniji za one koji žive u kućama i imaju dvorište ili vrt. Nije neobično da u takvom okruženju ima jako puno mačaka koje trče svugdje okolo, nađu neko mjesto u blizini vašeg doma gdje se smjeste, obavljaju nuždu ili vam čak znaju ući i u kuću.

Jednostavnim postavljanjem aluminijske folije ispred ulaza možete odvratiti mačke da posjećuju vašu kuću. Potrebno je samo komad folije postaviti na štap u obliku zastavice i taj izum smjestiti negdje u blizini vrata. Poznato je da se mačke boje neuobičajenih zvukova, a ovaj koji folija proizvodi dok se kreće na vjetru im je iznimno neugodan. Osim toga, odbit će ih i odraz svjetosti na aluminijskoj foliji.

Miševi također spadaju u ovu kategoriju. Obzirom da imaju jako osjetljiv sluh zvuk aluminijske folije će im smetati bilo samo da treperi na vjetru ili ako je postavite na pod – kad stanu na nju ostat će preplašeni tim zvukom i pobjeći. Aluminijska folija također ima svoj tipičan miris koji ljudi ne osjete, ali za glodavce je itekako prepoznatljiv pa je i to faktor koji će ih držati dalje od vašeg doma.

Miševi će bez problema gristi zidove i drvo. Zato stavite aluminijsku foliju u rupe, pukotine na zidovima ili na kuhinjskim površinama. Miševi neće moći proći kroz tu barijeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 21:53