utječe na vaše zdravlje

Spavanje pod klimom je velika greška: odmah prestanite to raditi, a evo i zašto

 /SHUTTERSTOCK

Klima uređaji postali su nezaobilazni predmet u kući tijekom vrućih ljetnih dana i noći. Često mnogi ljudi i spavaju u sobi u kojoj je upaljen klima uređaj ne bi li se tako spasili od znojenja, stalnih buđenja i nelagode koju nose takve sparne noći.

Temperature ljeti nerijetko prelaze 35 Celzijevih stupnjeva, no mnogi liječnici upozoravaju da nije zdravo da temperatura u prostoriji bude znatno niža od vanjske. Naime, stručnjaci upozoravaju da se ne preporučuje spavanje s upaljenom klimom u spavaćoj sobi, već je važno rashladiti prostorije prije spavanja. Odnosno, možete koristiti klima uređaj koji se nalazi u drugoj prostoriji ili rashladiti spavaću sobu ako ima klima uređaj i zatim ga isključiti. Spavanje pod klimom može dovesti do brojnih zdravstvenih problema poput ukočenosti kostiju i mišića ili bolesti dišnog sustava. Na klimu su posebno osjetljive bebe i kronični bolesnici, prenosi Hayat.

Ono što mnogi zaboravljaju je i redovito čišćenje klima uređaja. Ako se klima uređaj ne čisti, kod osjetljivih skupina poput astmatičara i djece može izazvati probleme poput astme, a može negativno utjecati i na zdrave osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 10:50