oprez

Skoro svi koriste ovaj proizvod za čišćenje podova, a on ih nepovratno uništava i oštećuje!

 /SHUTTERSTOCK

Kada ste zadnji put dobro očistili svoj dom? Ako morate razmisliti, onda je sigurno prošlo dosta vremena i vrijeme je za akciju. No, prije nego što krenete s generalkom doma, važno je znati određene informacije. Primjerice, prema riječima stručnjaka, postoje određeni proizvodi koje treba izbjegavati.

Na primjer, ocat. Iako koristan za mnoge probleme u kućanstvu, lako može oštetiti podne obloge, osobito drvene ili nelakirane podove poput vinila ili linoleuma. Limunov sok također se ne preporučuje zbog svoje kiselosti koja može oštetiti podove.

Kao alternativu agresivnim sredstvima za čišćenje stručnjaci preporučuju korištenje pH neutralnog sapuna i krpe od mikrovlakana. Mješavina blagog sapuna i vode može se koristiti za čišćenje tvrdih poliuretanskih podova, porculanskih pločica i kamenih podova, osiguravajući sigurno i učinkovito čišćenje bez oštećenja. Također, redovito metenje ili usisavanje može ukloniti prljavštinu bez potrebe za agresivnim sredstvima za čišćenje.

Izbjeljivač, iako dezinficijens, može uzrokovati nepopravljivu štetu na podovima, skidajući boju i oslabljujući materijal. Ulje također može ostaviti tragove i ostatke na podovima, uzrokujući štetu i privlačeći prljavštinu.

Kod čišćenja podova važno je izbjegavati agresivna sredstva koja mogu oštetiti površine. Umjesto toga treba koristiti blage sapune i vodu, uz redovito metenje ili usisavanje kako bi podovi bili čisti i održavani. Ova praksa ne samo da će očuvati kvalitetu površina, već će pridonijeti i očuvanju okoliša smanjenjem upotrebe kemijskih sredstava za čišćenje, prenosi Espreso.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 07:33