za ponovnu uporabu

Sedam efikasnih načina za skidanje naljepnica s teglica! Trebate samo...

 VLADO KOS/CROPIX

Malo je stvari od kojih tako brzo odustajemo kao što je skidanje naljepnica s teglica. Iako ih želimo opet koristiti, beskonačni pokušaji struganja ljepila nikako ne urode plodom.

Donosimo sedam isprobanih načina kako ih brzo i efikasno potpuno ukloniti,a među njima je i popularna metoda Marthe Stewart.

1. Marthina metoda s fenom za kosu

Uključite sušilo i sušite naljepnicu iz bliza otprilike 30 sekundi. Tako bi trebala olabaviti dovoljno da ju uklonite suhom krpom.

2. Vruća voda i krpa od mikrofibre

Zagrijte vodu do lljučanja, ali da ne prokuha. Natopite krpu od mikrofibre i prislonite na naljepnicu. Nakon nekoliko trenutaka ljepilo bi pod utjecajem vruće vode trebalo omekšati i lakše se ukloniti istom krpom.

3. Trljanje alkoholom

S posuda od stakla, metala, plastike i keramike možete ukloniti naljepnice tako da trljate običnim alkoholom.Ova taktika još je uspješnija ako krpa namočena alkoholom bude prislonjena na ostatke naljepnice 10 do 15 minuta prije trljanja.

4. Natapanje maslinovim uljem

Maslinovo ulje može uspješno pomoći u uklanjanju naljepnica s neporoznih površina poput stakla ili plastike. Nakon ispiranja vrućom vodom, ostaci naljepnice namažu se maslinovim uljem, istrljaju i kasnije operu sredstvom za pranje posuđa.

5. Uklanjanje kokosovim uljem i sodom bikarbonom

Pomješajte kokosovo ulje i sodu bikarbonu u jednakom omjeru da dobijete pastu. Utrljajte ju na ostatke naljepnice i ostavite da stoji do pola sata. Kad omekša, sve uklonite suhomkrpom i isperite vodom.

6. Skidanje alkoholnim octom

Ova je metoda najbrža, ali se ne može primijeniti naobojana površine. Nakon nekoliko minuta natapanja ljepila običnim alkoholnim octom, uklonite omekšane ostatke i dobro isperite.

7. Brisanje gumicom za olovku

Obična gumica za brisanje olovke može "olabaviti" ljepilo pa ga možete ručno ukloniti, ali kod ove metode ćete morati još dodatno oprati teglicu octom ili sredstvom za pranje posuđa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 14:02