BITNI CENTIMETRI

Saznali smo što stručnjaci kažu kako postići da mala kuponica izgleda prostranije

 SL-F/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Da bi se stvorila ugoda za vrijeme boravka u malim prostorima potrebno je da sve bude na svome mjestu

Ima nešto u tim malim prostorima, iako višak kvadrata nikada nije na odmet, lijepo uređeni mali prostor može biti pravi bombončić za oči i dušu. Takvi prostori su inače puno kompliciraniji za urediti i sve ispravno organizirati tako da se ne biste osjećali kao u mišjoj rupi dok boravite u njima. Da bi se postigao kakav-takav dojam komoda i stvorila ugoda za vrijeme boravka u malim prostorima potrebno je da sve bude na svome mjestu i ne zauzima ništa više od onoga što mu je dovoljno. Dizajneri jako često koriste razne trikove kako bi takve prostore učinili što funkcionalnijima, a ujedno postigli da ne budu zanemareni u svome uređenju. Donosimo vam nekoliko savjeta kako baš jednu takvu malu kupaonicu učiniti većom i ugodnijom.

image
MIODRAG IGNJATOVIC/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

1. KORISTITE ZAVJESU ZA TUŠIRANJE

Zavjesa za tuširanje zbog svoje pomičnosti štedi puno više prostora nego stakleni paneli. Stoga ako želite dodati malo prostora svojoj maloj kupaonici bolje se odlučite za zavjesu.

2. VISEĆI ORMARIĆI

Osim što vizualno pomažu da kupaonica izgleda veća, podizanje ormarića na više pozicije omogućuje da u prostor koji se stvorio ispod možete nešto pospremiti.

image
PHOTOMILE/GETTY IMAGES

3. UZORCI NA ZIDOVIMA

Uzorak velikih razmjera, može zavarati oko pa vam se tako čini da je prostor veći. Nalijepite jednu takvu zidnu tapetu na jedan od zidova i doista ćete učiniti veliku razliku u kupaonici. Kvadratura će naravno ostati ista, ali kupaonica će izgledati veća.

image
IN4MAL/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

4. VEĆE ZRCALO

U najužim prostorima, ako se zrcalo proteže preko veće površine zida, dvoje ljudi može ga koristiti odjednom. Budite sigurni, u malim prostorima svaki centimetar je važan.

image
STOCKNROLL/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

5. ODABERITE POLICE

Umjesto ormarića odlučite se za police. Bile one ispod umivaonika ili po zidovima, police čine prostor puno prozračnijiim pa tako i ostavljaju dojam prostranijeg prostora, a sam izgled lijepo složenih ručnika daje jedan šarm kupaonici.

image
SHIRONOSOV/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

6. MONTIRAJTE DRŽAČ ZA RUČNIKE UNUTAR TUŠ KABINE ILI POVIŠE KADE

Kad su u pitanju mali prostori sve je u dosjetljivosti, malim sitnicama možete uštedijeti sasvim dovoljno prostora. Ako ne znate gdje ćete s ručnicima postavite držač unutar tuš kabine ili odmah povrh kade, tako ćete uštedijeti prostor, ujedno ćete imati ručnike pri ruci.

7. INSTALIRAJTE KUTNI UMIVAONIK

Ponekad čak i umivaonik na postolju može poremetiti jedini dostupan prolaz u kupaonici. Odlučite se na ugradnju kutnog umivaonika koji će stvoriti dodatni prostor u kupaonici skalanjajući se u sami kut, a isto tako može izgledati jako dobro.

image
TECHA TUNGATEJA/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

8. OKRUGLI ORMARIĆI

Oštri kutovi u uskim prostorima mogu stvoriti puno nevolja, ako ste već imali svoj moment s njima, odaberite okrugli kuponski namještaj. osim što vas čuva od modrica, jako dobro izgleda.

image
CHEE GIN TAN/GETTY IMAGES

9. KORISTITE ZIDNU SLAVINU

Montaža slavine na zid omogućuje uži umivaonik ili ormarić što zauzvrat oslobađa kvadraturu u kupaonici. Ne bojte se isprobati zidnu slavinu u starinskom dizajnu. Izgleda odlično u bilo kojem uređenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 06:12