ZAČUĐUJUĆE!

Proširite svoju kupaonicu za 4 kvadrata već danas! Ne, ne morate rušiti zidove, dovoljno je iskoristiti prostor koji svi previde

 SHUTTERSTOCK

Ako živite u malom stanu ili kući, vjerojatno uzdišete pri pogledu na velike, raskošne stambene prostore. Uvijek imate dojam da je vaš životni prostor skučen, da nemate dovoljno mjesta za pohranu, premalo vam je radnih ploha...

To se posebno odnosi na prostorije kao što je kupaonica. Osim što služi za redovne higijenske rituale cijele obitelji, ova prostorija je obično dodatno nakrcana sredstvima za održavanje higijene, sredstvima za održavanje čistoće, sredstvima za pranje, ručnicima, rolama toaletnog papira...

image
SHUTTERSTOCK

Možda će vam zvučati čudno, ali čak se i vlasnici velikih kupaonica često uhvate za glavu u nevjerici kako im ništa (više) ne stane u kupaonicu. Mi imamo rješenje, i za one s malim i za one s velikim kupaonicama - trik je u tome kako bolje iskoristiti prostor.

Kad bismo vam rekli da vam u rekordnom roku možemo osigurati dodatna 4 kvadrata u kupaonici, bez građevinskih radova, biste li nam vjerovali? I mi smo bili skeptični, sve dok nismo vidjeli jednu objavu na Instagramu. Na profilu gvawoodusa prikazano je kako iskoristiti četiri cjeline po jedan kvadrat koje malo tko koristi - na zidovima kupaonice!

Rješenje je jednostavno i uključuje jednostavne ali funkcionalne komade namještaja poput zidnih ormarića, postavljene u četiri zone. Prva je zona ogledala iznad umivaonika. Umjesto na zid položenog ogledala, ondje možete postaviti plitki ormarić s ogledalima na vratima. U njega možete smjestiti i sve krupnije uređaje poput glačala za kosu i aparata za brijanje, praktično ih vješajući na zid.

image
SHUTTERSTOCK

Druga zona od kvadratnog metra je ispod umivaonika. Ugrađivanjem ormarića s dvije velike ladice, riješit ćete problem smještaja većih pakiranja proizvoda za higijenu i čišćenje. Treća zona podrazumijeva prostor tuš kabine, u koju možete estetski bezbolno integrirati sve proizvode za tuširanje i pranje kose.

Četvrta je zona najčešće previđena, a nalazi se - iza kupaonskih vrata. Postavite li ondje plitku stalažu, moći ćete u nju pohraniti mnoge sitnice koje inače samo smetaju kad ih ostavite da stoje samostalno, od metlica i "džogera" do papuča i kutija s praškom za pranje rublja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 10:37