SJAJAN TRIK

Prljave naslage u fritezi na suhi zrak stvar su prošlosti. Samo ubacite ovaj proizvod (već ga imate kod kuće) i gledajte što se događa

 /SHUTTERSTOCK

Otkako se pojavila na tržištu, friteza na vrući zrak među popularnijim je malim kućanskim aparatima. Brza i jednostavna priprema namirnica s minimalno ili čak bez korištenja ulja zavladala je kuhinjama mladih obitelji, a kao jedini nedostatak u korištenju ove sprave navodi se otežano čišćenje.

Zbog niza sitnih rupica i utora na unutarnjem dijelu posude, koje služe za ravnomjerno strujanje vrućeg zraka, čišćenje može biti zahtjevno pa se pitanje kako to brzo i efikasno napraviti često pojavljuje na internetskim forumima i u grupama društvenih mreža sa savjetima i iskustvima korisnika na temu čišćenja i malih kućanskih trikovima.

@cleaningwithdanielled Replying to @Lily_nguyen i know a lot of people on tiktok do this method and also “cook it” please gosh do not do this!!#airfryer #airfryercleaning #cleaningtips #cleaninghacks ♬ You Right - Doja Cat & The Weeknd

Među njima našao se i jedan savjet za kojeg oni koji su isprobali smatraju da je uspješniji od drugih. Video koji je na Tiktoku objavila korisnica @Cleaningwithdanielled pregledalo je više od četiri milijuna korisnika, a oni koji su ga isprobali, u komentarima su joj zahvalili na nevjerojatnom otkriću.

Za čišćenje friteze na vrući zrak na ovaj način bit će potrebna jedna tableta za pranje suđa i kupuća voda. Nakon što uklonite ostatke hrane, nalijte vruću vodu u posudu i ubacite tabletu. Kad se rastopi, ostavite tu tekućinu u posudi oko pola sata. Ova će smjesa otopiti i najtvrdokornije utore u posudi friteze, za što ćete dokaz pronaći u tamno smeđoj boji vode koju ćete u njoj pronaći nakon navedenih pola sata.

image
GRANDBROTHERS/GETTY IMAGES

Po izlijevanju otopljene prljavštine, posudu je dovoljno isprati i ostaviti da se osuši. Ovakav način pranja friteze preporučuje se svakih nekoliko dana ili barem jednom tjedno. S obzirom da ne zahtjeva puno rada, možete ju uključiti u svoju tjednu rutinu čišćenja jer, dok tableta otapa nečistoće, možete očistiti druge dijelove kuhinje.

Danielle Dixon iz Velike Britanije popularnost na TikToku postigla je upravo kratkim i korisnim savjetima za čišćenje predmeta koje mnogi imaju u kući. Njezin je račin na ovoj društvenoj mreži prepun korisnih uputa, ali i zanimljivih događaja iz njezina života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 08:40