SVEMOGUĆA SOL

Prije pranja rublja ubacite šaku soli u perilicu i gledajte kako čini čaroliju

 /SHUTTERSTOCK

Sol je svakako jedan od najvažniji začina u kuhinji. Naše bake su znale da osim što je korisna za jela također se može upotrijebiti na niz drugih načina u kućanstvu. Blagodati ovog začina prenosile su se generacijama i otkrivali novi načini. Jedan od suvremenih oblika gdje možete koristiti sol van kuhinje je u kupaonici. Prije svega pomaže pri uklanjanju preostalog deterdženta s odjeće te se bori proti neugodnog mirisa. Osim toga, eliminira rizik od alergija kod ljudi sa previše osjetljivom kožom.

image
/SHUTTERSTOCK

Također, sol će učiniti da vaše rublje ponovno dobije svježinu i sačuva svoje originalne boje, što je česta pojava nakon brojnog pranja, a jedna od većih bonusa je da pomaže da se odjeća lakše osuši. Ovo je posebno korisno kada je kišovito i niske temperature pa je potrebno rublje sušiti u zatvorenom prostoru.

image
/SHUTTERSTOCK

Prije nego što uključite perilicu za rublje, u praznu pregradu (onu koju ne koristite) ubacite žlicu soli. Kada dođe vrijeme za ispiranje rublja, sol će ući u bubanj i učiniti svoju čaroliju…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 20:31