Umjesto da bacate ljuske jaja nakon pripreme jela, možete ih pretvoriti u moćnog saveznika za čišćenje. Kako? Na to pitanje odgovorila je influencerica Adepoju Grace koja je na Instagram profilu (velvetyfoodies) otkrila jednostavan trik.
Umjesto da bacite ljuske jaja, ona preporučuje da ih spremite, prokuhate u vodi, a zatim osušite u pećnici ili na suncu. Nakon toga ljuske od jaja stavite u blender, dodajte sredstvo za pranje i sve dobro izmiksajte. Na kraju u smjesu dodajte sodu bikarbonu. Ova kombinacija navodno čini čuda za posuđe koje nakon korištenja izgleda kao novo.
POGLEDAJTE VIDEO!
Inače, ljuske jaja su bogate kalcijem, čak sadrže i do 90 posto ovog važnog minerala koji je ključan za zdravlje kostiju i cjelokupno zdravlje organizma. Nema puno namirnica koje sadrže toliko kalcija koliko je potrebno našem tijelu. Iako ljuske ne možemo konzumirati izravno, postoji niz drugih načina na koje ih možemo iskoristiti. Osim za čišćenje, mogu se dodati kao dodatak i tako obogatiti tlo ili se mogu koristiti kao prirodni pesticidi protiv nametnika u vrtu.
Ubuduće razmislite o tome kako možete iskoristiti ljuske jaja prije nego što ih bacite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....