PRIVLAČNA PONUDA?

Poznato hrvatsko skijalište se prodaje, doznali smo i cijenu: ‘Potencijal je ogroman...‘

Petehovac

 Remax Centar nekretnina
Kakva je ponuda turističkih nekretnina s obzirom na najavljenih 1,25 milijardi kuna bespovratnih sredstava za ulaganje?

U Hrvatskoj je tijekom prvih sedam mjeseci 2022. godine ostvareno 10,3 milijuna dolazaka i 54,3 milijuna noćenja. Što se prihoda od turizma tiče, prognoza je Hrvatske narodne banke (HNB) da će se od turizma ove godine uprihoditi oko sedam posto više, što je oko 800 milijuna eura više u odnosu na 2019. godinu. Prema procjenama HNB-a, prihodi od turizma ove bi godine mogli dosegnuti 11 milijardi i 300 milijuna eura.

Javni poziv

Prošli mjesec Ministarstvo turizma i sporta objavilo je javne pozive za jačanje održivosti te poticanje zelene i digitalne tranzicije poduzetnika u sektoru turizma te regionalnu diversifikaciju i specijalizaciju hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti od 2,2 milijarde kuna. Prema riječima ministrice Nikoline Brnjac, dostupno je 930 milijuna kuna bespovratnih sredstava za javnu turističku infrastrukturu i čak 1,25 milijardi kuna bespovratnih sredstava za ulaganje u privatnu turističku infrastrukturu, i to i na kontinentu i na obali. U razgovoru s agencijom Remax Centar nekretnina provjerili smo što trenutačno imaju u ponudi za turističke investicije. Hrvatska je, kažu, interesantna za turistička ulaganja te bilježi dugogodišnju tradiciju u sektoru turizma. U njihovoj se ponudi uz rezidencijalne nekretnine nalaze se i komercijalne. Sve više imaju klijenata koji upravo kupuju nekretnine za ulaganje u turistički sektor, a s obzirom na to da imaju 11 ureda diljem Hrvatske pokrivaju veliko geografsko područje za investicije.

Sve više upita primjerice dobivaju, kako kažu, za investicije na području Gorskog kotara. Ugodne dnevne i osvježavajuće noćne temperature tijekom ljeta, snježne zime, prirodne atrakcije, karakteristična gastronomija, privlačan smještaj, niz zanimljivih mogućnosti za aktivan odmor… sve su to razlozi, smatraju, zbog kojih je Gorski kotar sve više pravi magnet za domaće i strane turiste. Gorski kotar postao je cjelogodišnja destinacija čiji su kapaciteti popunjeni od 150 do 240 dana godišnje.

image

Petehovac, staza sa skijanje

Remax Centar nekretnina

U ponudi agencije Remax Centar nekretnina turistički je objekt Petehovac, koje se nalazi na nadmorskoj visini od 1035 metara. Riječ je o poznatom skijalištu iznad Delnica. Stalno zanimanje za sanjkanje na Petehovcu, ali i za boravak u Planinskom centru Petehovac, čiji su kapaciteti puni još od predbožićnih dana, budi sjećanja na zlatne dane ovog područja, razdoblja iz sredine i s kraja sedamdesetih kad su, primjerice, nekoliko godina zaredom ovamo dolazili nogometaši Rijeke zajedno s Ćirom Blaževićem koji su na planinskom zraku iznad Delnica kovali prve kupove osvojene krajem sedamdesetih. Ovo mjesto, smatraju u toj agenciji, i danas ima odlične preduvjete da privuče brojne posjetitelje.

Smještajnim kapacitetima za 70- ak osoba te uređenim nogometnim igralištem koje zadovoljava zahtjeve treninga bazičnih priprema, uvjereni su, može privući mnoge sportaše.

Prvi red do mora

Kapacitet je restorana oko stotinu gostiju. Postoji mogućnost daljnjeg širenja i gradnje na parceli, koja ima oko 30.000 m2. Na terenu je i vučnica s rasvjetom za noćno skijanje. Budući investitor za ovaj objekt s velikim potencijalom mora izdvojiti oko 2,700.000 eura.

Iz ponude takvih nekretnina izdvaja se i objekt na Krku, ili Zlatnom otoku, koji se sastoji od četiri poslovne jedinice: restorana, ronilačkog centra i trenutno dvije agencije. Nalazi na izvrsnoj lokaciji, prvi red do mora tako da trenutni vlasnik ostvaruje i dodatni prihod od najma ležaljki i suncobrana.

Ovaj otok konstantno bilježi rast u dolasku turista, tako ga je ove godine do rujna posjetilo 860.000 turista.

Ta je investicija oglašena po cijeni od 1,750.000 eura. Zanimljiv je za turističke investicije i projekt nedaleko od Motovuna po cijeni od 1,800.000 eura.

Prostrani ugostiteljsko-turistički kompleks smješten je na brežuljku deset kilometara od Motovuna i potpuno okružen prirodom. Kompleks se sastoji od hotela s restoranom, dvije kuće, dva bazena i kampa. Ovo područje Istre bilježi odlične rezultate u turizmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:59