Problem riješen

Poprskajte 2 sastojka iz kuhinje navečer po vjetrobranskom staklu i ujutro neće biti smrznuto. Ovo svakako vrijedi isprobati!

 /PROFIMEDIA

Uz pomoć nekoliko trikova koje vam donosimo možete ujutro otići na posao, a da se ne smrzavate dok grebete staklo prepuno leda na svom automobilu.

1. Pomiješajte ocat i vodu u omjeru 3:1 i ulijte u bočicu s raspršivačem. Ovim pošpricajte prozorska stakla automobila navečer kada na njemu nema leda i spriječit ćete njegovo stvaranje tijekom noći, a ujutro ćete ući odmah u automobil, a da ga prethodno niste očistili. Poprskajte sve prozore svog automobila svaku večer i uživajte u zimi.

image
/PROFIMEDIA

2. Pomiješajte medicinski alkohol i vodu u omjeru 2:1 i ulijte u raspršivač. Prozore poprskajte navečer kada na njima nema leda. Ova tekućina će odmah ukloniti led sa stakla i njome možete čistiti staklo kada se ujutro zaledi. Možete pošpricati unutrašnju stranu vjetrobranskog stakla kako biste spriječili zamagljivanje, prenosi Krstarica.

3. Obavezno dodajte 5 žlica alkohola u tekućinu za brisače kako biste izbjegli smrzavanje i ružne linije koje se pojavljuju kada njome poprskate po staklima. Koristite ga kao i obično, samo što će se uz dodatak alkohola spriječiti pojava leda na vjetrobranskom staklu.

image
/GETTY IMAGES

U tim situacijama dobro će doći i stara deka ili karton koje ćete tijekom noći staviti preko automobilskog stakla i tako potpuno prekriti staklo. Obavezno pritisnite krajeve deke ili kartona uz vrata kako bi ostali na jednom mjestu. Ujutro samo pomaknite štitnike i na taj način pokrijte i ostale prozore automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 05:09