UOBIČAJENI KVAR

Popravite pokvareni patentni zatvarač u samo 2 minute, bez pomoći krojačice

 /SHUTTERSTOCK
Nosite li istu odjeću ili jaknu gotovo cijelo vrijeme, morat ćete ih prati i glačati češće i vaša odjeća će se brže uništiti

Kad nam se u rukama slomi patentni zatvarač, već znamo da će nas to dovesti do krojačice koja ga jedina zna zamijeniti. Ipak u nekim slučajevima, postoje brzi trikovi koje sami možete koristiti, a koje znaju samo krojačice, to su trikovi koji mogu izbjeći skupi popravak. Pogledajmo kako popraviti zatvarač u najkraćem mogućem vremenu.

image
/SHUTTERSTOCK

Kako izbjeći popravke kod krojačice?

Ponekad nepažnja dovede do oštećenja na odjeći koja se svakodnevno koristi, a nema drugog rješenja osim njezinog trenutnog popravka ili zamjene. Kako biste izbjegli ove situacije, samo trebate slijediti nekoliko jednostavnih uputa prilikom korištenja, pranja i skladištenja odjeće.

Nosite li istu odjeću ili jaknu gotovo cijelo vrijeme, morat ćete ih prati i glačati češće i vaša odjeća će se brže uništiti. Izblijedjele košulje ili majice neke su od situacija koje se često događaju. No osim toga postoje i dijelovi koji se lome, poput patentnog zatvarača. Ali treba li ga doista zamijeniti ako je samo istrošen ili neki mali komad nije na svom mjestu?

Polomljeni patentni zatvarač popravljen u samo 2 minute

Ne postoji ništa napornije od pohabanog ili slomljenog patentnog zatvarača na jakni ili bilo gdje drugdje. Obično postoji više razloga zašto patentni zatvarač ne funkcionira.

Ako je komad plastike u podnožju šarke taj koji se slomi, trebate izrezati komad mekane plastike koji mora biti iste veličine kao onaj slomljeni koji trebate zalijepiti na slomljeni dio i zatim skalpelom uklonite višak dijelova i gotovi ste. Ponekad se dogodi da metalni dio, kojim upravljate kursorom, pukne. U ovom slučaju dovoljno je pronaći drugi koji će zamijeniti dio koji nedostaje.

Ako se čini da se zatvarač na ruksaku ne želi otvoriti, možda je zato što je oksidirao. U tom slučaju trebate koristiti sprej za deblokiranje. Samo poprskajte i kursor će se ponovno pomaknuti.

image
/SHUTTERSTOCK

Otvara li se patentni zatvarač na sredini? To znači da je patent izgubio prianjanje i da ga treba zategnuti. Za ovo su nam potrebna kliješta i dva mala komada plastike izrezana iz boce. Dakle, za ovaj problem, morate otpustiti kursor otvaranjem patentnog zatvarača. U ovom trenutku se dva mala komada plastike umetnu između tkanine i zatvarača, a kliještima se dovoljno pritisne da se plastika ne može lako ukloniti. Ona će na kraju otpasti i kursor će opet biti funkcionalan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 14:54