PROFESIONALNA ČISTAČICA OTKRIVA

Pločice i fuge bit će kao nove u kupaonici: dovoljno je pomiješati sodu s ovim čarobnim sastojkom i rezultati će biti fantastični

 NIKOLAENKO VIACHESLAV/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Kupaonica je jedna od onih prostorija u domu koju nam je najteže čistiti. To ne čudi jer je to i prostorija koja se najbrže prlja, tu su razne mrlje, kamenac, žutilo...Zato je jedini način kako bi bila besprijekorno čista, ribanje i ribanje. No, postoji li neki lakši način čišćenja? Pogotovo kada je riječ o kupaonskom podu na kojem su uglavnom pločice. Važno je znati da čišćenja takvog poda, nije dovoljno očistiti samo pločicu već i fugu gdje se skuplja jako puno prljavštine.

Jedna profesionalna čistačica kune se da jedan trik jako dobro djeluje u ovom slučaju, a najvažnije je pritom koristiti prave sastojke kako bi bilo što brži i učinkovitiji. Riječ je domaćem sredstvu za čišćenje pločica koje možete lako napraviti sami kod kuće. Sve što vam treba je soda bikarbona i vodikov peroksid. Recept je sljedeći: sastojke pomiješajte, izradite smjesu i četkom istrljajte fuge. Obrišite pod krpom i oduševit ćete se rezultatima i čistoćom.

Inače, vodikov peroksid je sredstvo koje se često koristit u čišćenju kućanstva. On se prije koristio isključivo za liječenje rana i ogrebotina, a sada se pokazao kako izuzetno sredstvo za održavanje domaćinstva. Pokazalo se da djeluje kao dezinficijens koji ‘ubija‘ bakterije, gljivice i viruse na površinama. Izvrsno i uklanja većinu mrlja.

Portal House Digest tako piše kako uz pomoć vodikova peroksida možete jako dobro očistiti kuhinju. Za čišćenje kuhinje treba koristiti 3-postotni vodikov peroksid, a kada ga koristite obavezno nosite rukavice i prozračite prostor nakon što ste gotovi. Vodikov peroksid odličan je i za čišćenje stakala. Potrebno je samo malo količinu peroksida razrijediti s vodom, a zatim ga poprskati po prozorima i obrisati.

Vodikovim peroksidom možete očistiti i perilicu posuđa. Potrebno je napuniti malu šalicu ovim proizvodom i staviti je na gornju ladicu prije nego što sljedeći put pokrenete ciklus pranja posuđa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2024 18:07