SAMO NEKA PADA

Pljusak vas je smočio do gole kože? Evo kako spasiti odjeću, mobitel i cipele

 SHUTTERSTOCK

Kišni su dani idealni kad možemo uživati na toplom i suhom, zabavljeni knjigom ili dobrim filmom, uz šalicu toplog napitka. Ali takve se scene rijetko događaju, češće nam životni scenarij podari ulogu akcijskog junaka koji treba po kiši na posao.

Kad spremni izađemo van, oboružani kišobranom, jaknom i vodootpornom obućom, onda uglavnom problema nema. Onda nak kiša ne može ništa, spremni smo sačuvati ne golu, već suhu kožu. Ali kad nas kiša ili pljusak zateknu - onda je to sasvim druga priča.

Kad pokisnemo do gole kože, prva stvar koju treba napraviti kad dođemo pod krov jest presvući se, pa krenuti u „spašavanje” stvari. A kako to efikasnije napraviti, možemo vidjeti u objavi na TikTok profilu AsiaOne.

Ono što ćete sigurno prvo poželjeti napraviti je spasiti svoj smočeni mobitel, naročito ako ga niste mogli skloniti od kiše. To ćete najefikasnije napraviti tako da u vrećicu stavite nekuhanu rižu, u koju ćete uroniti smočeni mobitel. Ostavite ga tako preko noći i riža će iz njega izvući najveći dio vlage.

image
SHUTTERSTOCK

Ako ste bili izloženi pljusku, obuća vam je sigurno pokisla, bez obzira imali kišobran ili ne. Kako biste ubrzali sušenje, ne morate satima sušilom za kosu sušiti unutrašnjost obuće, neka to za vas učine - novine. Nekoliko novinskih stranica zgužvajte u papirne kugle i njima ispunite unutrašnjost cipela ili tenisica. Novinski će papir cipelama učiniti isto što i riža mobitelu.

Za kraj, da vam se pokisla odjeća ne bi danima sušila (naročito za lošeg vremena), uzmite glačalo i izglačajte je. Vlagu ćete još brže izvući iz mokre odjeće ako preko nje stavite ručnik od frotira, pa zatim glačalom prelazite preko ručnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 15:56