STRUČNJACI UPOZORAVAJU

Ovo je najčešća greška koju svi radimo kako bi uštedjeli. Prestanite, to je opasno za vaše zdravlje!

 /SHUTTERSTOCK

Visoki računi za struju i grijanje uz inflaciju i svakoednevne paprene troškove života, složit ćete se, nisu baš najbolja kombinacija za već osiromašreni kućni budžet.Jeste li znali da određenim trikovima možete uštedjeti i platiti manje takav tip računa? Pa kako onda uštedjeti, zagrijati dobro svoj dom u hladnijiim mjesecima koji slijede? Evo jednostavnog načina: ne ostavljajte prozore.u domu zatvorenima!

image
/SHUTTERSTOCK

Stručnjaci upozoravaju da kuhanje ili loženje drva uz zatvorene prozore može uzrokovati više štete nego koristi u zatvorenom prostoru. Profesorica zaštite okoliša Cath Noakes izjavila je da bi to moglo negativno utjecati na zdravlje ljudi i povećati širenje infekcija.

-Zatvoreni prozori, isključeno grijanje i korištenje peći na drva mogu imati vrlo štetne posljedice", rekla je profesorica.

Sve je argumentirala primjerom.

-Ukoliko ste u kući, niste uključili grijanje, a prozori su zatvoreni, ne samo da ćete smanjiti protok zraka, već ćete stvoriti idealne uvjete za stvaranje vlage i plijesni, koji su također opasni za zdravlje - isaknula je.

image
VON EINSIEDEL, ANDREAS/LIVING4MEDIA

Također, stručnjaci upozoravaju na posljedice loše cirkulacije zraka i izravnog zadržavanja bakterija i virusa na jednom mjestu, posebice kada je aktualna sezona prehlada i gripa. Naravno, prozori ne bi trebali biti dugo otvoreni, ali s vremena na vrijeme nije loše prozračiti prostoriju u kojoj boravite, kao ni kupaonicu nakon tuširanja, ako u njoj imate prozor. A tijekom ili nakon kuhanja pobrinite se da višak pare nestane uz pomoć aspiratora ili svježeg zraka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 19:26