Ne gubite novac!

Ovo je najbrži, najlakši i najjeftiniji način da vam grijanje ne pobjegne kao propuh!

 DAISY-DAISY/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Donosimo brze uradi sam projekt koje možete napraviti besplatno kako biste uštedjeli energiju i novac!

Ne dopustite da vaše dragocjeno grijanje pobjegne kao propuh! To je gubitak energije i novca. Zaštita od propuha jedan je od najbržih, najlakših i najjeftinijih načina uštede energije i snižavanja računa za grijanje. Zaštitu od propuha možete sami lako napraviti kod kuće – nisu vam potrebne vještine šivanja! Iako ako ste vješti s iglom i koncem, to je bonus.

Naše korak-po-korak upute u nastavku pomoći će vam da svoja vrata zaštitite od propuha koristeći različite tkanine i vrste punjenja. Sve što vam treba je stari poplun, jastučnica ili hlače - i naravno, nešto materijala za punjenje.

@chadwick9623 Cost of living and heating our homes is costing us a fortune, little trick to keep out the draft #fy #foryou #fyp #foryoupage #costoflivingcrisis #diy #trick #draftexcluders ♬ original sound - DChadwick?

KAKO IZOLIRATI PROPUH SA STARIM POPLUNOM

Ako želite zaštititi dom od propuha u kraćem vremenu nego što je potrebno za pripremu šalice čaja, ovo je za vas!

Smotajte poplun što je čvršće moguće.

Zavežite ga vrpcama ili koncem.

To je to.

Jedan uradi sam smotuljak za isključivanje propuha je gotov!

KAKO SE ZAŠTITITI OD PROPUHA STAROM JASTUČNICOM

Najbrža opcija je ona bez šivanja, ali dobit ćete uredniji kraj ako koristite malo igle i konca.

Ispunite otprilike trećinu jastučnice ispunom.

Postavite ispunu duž duljeg ruba jastučnice, a ne uz kraći.

Kada je na mjestu, presavijte ili smotajte višak tkanine preko napunjenog dijela i zavežite ga vrpcom ili uzicom, pazeći da je otvor čvrsto zatvoren.

image
ANDREYPOPOV/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

ZAŠTITITE SE OD PROPUHA STARIM TAJICAMA

Otmjeni stari par tajica (ili par pari tajica dječje veličine sašivenih zajedno) mogu biti dobar DIY uređaj za sprječavanje propuha kod kuće. Pazite da ipak zašijete sve rupe ili utore kako ispuna ne bi pobjegla.

Prerežite tajice na pola, tako da imate dvije odvojene nogavice.

Napunite jednu nogavicu ispunom.

Kad se napune, zavežite otvoreni kraj čvorom - ili upotrijebite vrpcu ili neki konac ako nisu dovoljno dugački.

Ako koristite tajice dječje veličine, trebat će vam obje noge. Napunite ih odvojeno, a zatim ih sašijte zajedno. Možda će vam trebati više od dvije noge, stoga odrežite prste sa srednjih dijelova tako da ih možete sašiti zajedno u jednu dugačku cijev.

Svoju zaštitu od propuha možete napuniti: pijeskom, rižom, suhom lećom ili grahom, plastičnim vrećicama, starim čarapama, tajicama i donjim rubljem, krpama i ostacima tkanine, starim novinama...

STARE SALVETE I RUČNICI

Ključno je pobrinuti se da ispuna nije prelagana kako bi vaša zaštita za propuh ostala na mjestu. Ako se ipak odlučite za lakšu opciju ispune, trebat će vam nešto što će otežati stvar. Jedna od opcija je napuniti par starih čarapa do pola rižom, lećom ili pijeskom, a zatim zavezati krajeve. Stavite po jednu napunjenu čarapu na svaki kraj svog DIY držača za propuh prije nego što ga napunite ostatkom ispune.

Za zaštitu od propuha možete koristiti staru košulju, džemper, tajice ili traperice...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 19:20