uklonjene su za čas

Ovako ćete skinuti tapete u samo dva poteza i bez imalo muke!

 SHUTTERSTOCK

Tapete su odličan izbor za osvježenje prostorije bez previše utrošenog vremena i novca, ali što kad brzo dosade? Portal The Spruce donosi detaljne upute kako ih brzo i jednostavno ukloniti, a za to će vam trebati i neki sitni alati.

1. Parni čistač

Uklanjanje parnim čistačem nabolji je odabir za jako stare tapete. Nakon što ih pređete parom, odmah krenite s uklanjanjem pomoću noža za kitanje ili sličnog alata. Ako ostanu komadići, oribajte ih tvrdim dijelom spužve.

2. Voda i ocat ili omekšivač

Za slabije naljepljene i tanke tapete ovo će biti dovoljna sredstva. Ljepilo omekšati mješavinom vode i octa ili vode i omekšivača. Stavite u raspšivač i pošpricajte po tapetama, jednom kad upiju ovu mješavinu bit će spremne za odljepljivanje.

3. Tekući odstranjivač

Specijalizirano sredstvo najbolji je odabir kod vinil tapeta. One se češće korsite u kupaonicama ili kao podne pločice. Upravo zato ih je teže DIY metodama ukloniti pa će trebati jače sredstvo.

Ako tapete skidate jer vam se više ne sviđa uzorak i već znate koje ćete staviti iduće, ipak pričekajte nekoliko dana da se zidovi dobro isuše. Ljeto je zato idelano vrijeme za ovaj pothvat, a kako ih ravnomjerno naljepiti pogledajte u videu ispod:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 11:21