ZANIMLJIVA METODA

Ovako ćete brzo i jednostavno očistiti tuš kabinu bez saginjanja: ‘Koljena i leđa su mi sada zahvalna‘ kaže novinarka koja je isprobala trik

 /SHUTTERSTOCK

Čišćenje kupaonice, baš kao i ručno metenje, bez dvojbe su među najmoraženijim kućanskim poslovima, no za održavanje interijera čistim i dopinosa dugoročnoj očuvanosti interijera, važno ih je imati u svojoj rutini održavanja doma. Spajanje ovih dviju radnji može zvučati kao prava noćna mora, no tako ne misli korisnica TikToka @homewithleanne koja svakodnevno dijeli savjete sa svojim pratiteljima.

Ona je upravo metlu iskoristila kako bi na što brži i jednostavniji način očistila ni manje ni više nego - tuš kabinu, a njezin je trik među prvima isprobala novinarka portala Apartment Therapy Barbara Bellesi Zito i oduševila se dobivenim rezultatima.

- Za razliku od brisanja hrpe prašine ili prljavštine koja nikad u potpunosti ne dospije u posudu za smeće, tvrde čekinje metle za guranje otpuštaju prljavštinu koja se ispire u odvod. Naravno, mogla bih se spustiti i ribati spužvom ili četkom, ali moja leđa i koljena daleko su manje "ljuti na mene" kada radim s metlom s dugom drškom - kaže u svom članku, u kojemu je i fotografirala korake ovog neobičnog savjeta za kojim će, kako navodi, sigurno često posegnuti.

Čišćenje tuš kabine na ovaj način brzo je i vrlo jednostavno. Ako nije pretjerano prljava, osim dediciranog sredstva za čišćenje pločica, fuga ili emajliranog postolja, može se koristiti i tekući deterdžent za pranje suđa. Samu unutrašnjoist kabine važno je prvo namočiti vodom, a potom dodati odabrano sredstvo i kružnim pokretima prebrisati dno i sve vertikalne površine.

Za uklanjanje sapunice dovoljno ju je samo isprati, ali ne preporuča se ovu metodu koristiti i za podove jer ostaje više vode na površinhama pa je potrebno i više vremena da se osuši. Iako će za svrhu poslužiti svaka metla, Zito preporuča odabrati što gušću kako bi se neželjeni sadržaj jednostavno mogao odgurati u odvod, bez da se ista površina prelazi više puta.

image
BILJANA GAURINA/CROPIX

Također, dobro je imati metlu s teleskopskom drškom, koja će itekako skratiti vrijeme čišćenja, ali i njezina površina s čekinjama veća je od metle s manjom drškom pa se u jednom potezu može oprati veća površina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 07:07