JEFTINA, A MOĆNA

Ovaj proizvod za čuvanje hrane ima bezbroj načina za upotrebu u domu. Probajte, oduševit ćete se!

 Михаил Руденко/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Prozirna plastična folija jedan je od proizvoda koji često koristimo u kuhinji, obično za zaštitu hrane. No postoje i drugi načini na koje je možemo iskoristiti u domu.

image
LEVENTKONUK/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Primjerice, zahvaljujući prozirnoj folije možete produljiti trajanje bananama jer će usporiti njihovo sazrijevanje i pojavljivanje smeđih mrlja. Dovoljno je staviti malo folije oko vrha banana pa neće propasti barem tjedan dana.

image
ROMAOSLO/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Ako vam hladni zrak puše kroz prozore, nagurajte prozirnu foliju uz rubove okvira i na sva mjesta odakle osjetite da dolazi propuh. Naravno, ovo nije trajno rješenje, ali će poslužiti za prvu ruku.

image
JAZZIRT/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Ako vam je pećnica jako prljava i ne uspijevate je očistiti na uobičajen način, zagrijte je kratko na 100 stupnjeva pa naprskajte bilo kojim klasičnim ili prirodnim sredstvom protiv masnoće. Kad se malo ohladi prekrijte prozirnom folijom (ne smije biti prevruće da se folija ne bi počela topiti). Ostavite prekriveno dva sata i potom prebrišite krpom. Skinut ćete masnoću s lakoćom!

Idete li na put, uvijek su problem doze gelova za tuširanje i šampona te tekućine za čišćenje lica jer se u torbi ili koferu lako razliju. Kako biste to spriječili, ispod čepa na rupicu stavite malo plastične folije i ništa neće iscuriti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:05