Jedna od najkritičnijih stvari na koju morate obratiti posebnu pozornost su kuhinjske krpe! Stručnjaci upozoravaju, nakon istraživanja koje su proveli znanstvenici sa Sveučilišta Mauricijus, da kuhinjske krpe mogu dovesti do trovanja hranom! Znanstvenici su analizom kuhinjskih krpa pronašli bakterije na čak 49, a koliformne bakterije, iz skupine kojoj pripada Escherichia coli, pronađene su na više od trećine.
Najveći rizik od razvoja opasnih bakterija je kada se mokre krpe ostavljaju vlažne u kuhinji, a veća je i mogućnost pojave bakterija u kuhinji nevegetarijanaca, prenosi Espreso.
Stručnjaci upozoravaju da je do kontaminacije krpa Escherichiom coli najvjerojatnije došlo putem fekalne kontaminacije, što ukazuje na nehigijenu u kuhinji. Zbog svega toga savjetuju redovito pranje kuhinjskih ručnika, po mogućnosti svakodnevno, a kao bolji izbor od krpa navode korištenje jednokratnih papirnatih ručnika.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....