VIDEO!

Osušite rublje u zatvorenom prostoru bez sušilice, grijanja ili ručnika na ovaj prirodan način. Ne košta ništa

 SAC/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO/

Sušenje rublja ljeti je jednostavan posao. Perilica odradi svoje, odjeća se iznese na svježi zrak i za par sati zrake sunca i lagani povjetarac potpuno ju osuše. Proces je toliko brz da ne stignemo niti oprati drugu turu veša, a prva je već spremna za glačanje.

Najesen i zimi je, pak, borba sa sušenjem malo izazovniji zadatak.

image
LEROY TAN /UNSPLASH//

Temperature zraka su niže, sunčeve svjetlosti gotovo da uopće nema, a odmaže i velika količina vlage u zraku. Odjeća se na koncu suši jedan i pol do dva dana, dok nova hrpa haljina, majica, hlača i košulja već čeka svoj red. Uz sve to, hladnoća nerijetko zamrzne komade odjeće i pretvori ih u ukočene uspravne oblike koje jedino toplina može vratiti u prvobitni izgled.

Toplinu tada možemo pronaći jedino u kući pa rublje brže-bolje odlažemo na radijatore te sušilo postavljamo u kupaonicu ili spavaću sobu. Drugim riječima, snalazimo se koliko nam prostor u kojem stanujemo to dopušta. No, pritom ne razmišljamo hoće li radijator možda isušiti komade odjeće, je li odlaganje mokrog rublja u sobi zdravo.

image
/SHUTTERSTOCK/

Ovaj video vam pokazuje kako rublje osušiti mnogo brže za vrijeme lošijeg vremena. Iako mnogi vjeruju da treba upaliti grijanje to je zapravo pogrešan način. Zbog mokrog rublja raste vlaga zbog koje se rublje još sporije suši.

Pravi način je otvoriti prozor kako bi zrak mogao cirkulirati. Ova metoda će učiniti da se vaše rublje brzo osuši čak i zimi. Ako želite još više ubrzati sušenje, koristite ventilator koji će puhati kroz rublje na stalku. Tako će se rublje još brže osušiti!

Pa ako želite da se vaše rublje brzo suši i zimi, svakako isprobajte ove trikove!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. lipanj 2024 15:12