Bila bi prava šteta

Nemojte baciti onaj stari okvir od kreveta: Skinuo je staru podstavu i opruge, a što je napravio oduševit ćete se

 /SHUTTERSTOCK

Ako je vrijeme za kupovinu novog okvira za krevet, stari nikako nemojte bacati. Ovaj dodatak za madrac može biti koristan na mnogo načina u vašem domu i vrtu zahvaljujući svom drvenom okviru. Okvir možete pretvoriti u komad namještaja, ukrasni predmet, policu za skladišni prostor ili vrtni dodatak. U nastavku smo pronašli 10 genijalnih načina na koje starom opružnom okviru možete dati novi život. Ne morate biti majstor u gradnji da biste dovršili bilo koji od ovih „uradi sam“ projekata.

Svaka kutijasta opruga s drvenim okvirom dobro će poslužiti za ove upcycling trikove. Čak i opruge izrađene za dječje krevete mogu funkcionirati kao mini verzije ovih kućnih DIY projekata i idealne su za male prostore. Također je sasvim u redu ako je podstava od tkanine poderana, zamrljana ili nedostaje. Zapravo, ako su još netaknuti, možete skinuti te dijelove s nosača kreveta jer vam ništa od toga neće trebati za ove ideje, ali sačuvajte stare opruge za krevet za prenamjenu po kući. Nakon što je drveni okvir ogoljen, iskoristite ga u svom unutarnjem ili vanjskom prostoru na jedan od ovih načina.

1. Pustite svoje biljke da se penju

Umjesto da staru oprugu odnesete na u centar za zbrinjavanje, iskoristite ga vrtu. Visoki okvir, kada se podupre okomito uz biljke koje se vuku, pruža dovoljno prostora za penjanje vinove loze i savršen je oslonac za vaše lišće. Nakon što zelenilo zavlada, nosač kreveta pretvara se u prekrasan zid za biljke koji nije samo funkcionalan, već i moderan za vaš vanjski prostor.

@ptty65 Watch us turn this queen box spring into a garden bed #upcycling #gardenproject #DontSpillChallenge ♬ Lady May (Live) - Tyler Childers

2. Napravite podignutu vrtnu gredicu

Postoji nekoliko prednosti podignutih vrtnih gredica, uključujući bolju drenažu, manje korova i toplije tlo. One vam također mogu pomoći da povećate prostor za uzgoj ako je vaša vanjska kvadratura mala. Srećom, uzdignutu vrtnu gredicu možete napraviti od opružnog okvira tako da ga stavite ravno na tlo i napunite zemljom. Isprepletene daske djeluju kao ugrađene pregrade tako da možete posaditi razno bilje, cvijeće i povrće bez puno muke.

@polliesplace 💍Wedding season is here!💍 Watch as I transform this old rusty box spring into something magical for my client!💫#wedding #weddingdecor #diyweddingdecor #weddinginspo #weddingdecorator #fauxgreenery #paperlanterns ♬ Wedding - Metrow Ar

3. Stilski viseći biljni dekor

Ne samo da stari opružni okvir služi za uzgoj biljaka, već je i odlična osnova za njihovo oblikovanje. Možete stvoriti viseći izložak s biljkama jednostavnim provlačenjem vinove loze i cvijeća kroz okvir. Nakon što je opruga ispunjena zelenilom, pričvrstite je za strop kako biste stvorili nevjerojatan ukras. Možete čak objesiti umjetne biljke ili prisloniti oprugu kutije uza zid kako biste prilagodili dojmljivi komad. Dodavanje rasvjete poput papirnatih lampiona također bi ga moglo učiniti još ljepšim.

@basicbruv Babies first time discovering affects 😈 😂im not bored, you’re bored? Timelapse hell? Why does everything take so long? #oilpainting #technotok #update ♬ Psycho horror techno music - F.T.P

4. Oblikujte slikarsko platno

Umjetnici, ovaj upcycle je za vas. Kako bi bilo da svoju staru oprugu pretvorite u golemo platno? Nakon što skinete sve vijke i zavojnice, ostaje vam čvrsti okvir koji možete prekriti tkaninom i pretvoriti u platno. Što će prazno platno postati ovisi o vama. Nakon što je vaše remek-djelo gotovo, dodajte mu držače za vješanje na zid, gdje će nedvojbeno postati središnja točka.

@chantilhall0 PART 3 - FINISHED. DIY box spring cat tower #catsoftiktok #cat #diy ♬ Bad Habits - Ed Sheeran

5. Izradite toranj za kućne ljubimce

Vašim krznenim ljubimcima također može koristiti stari okvir s oprugom. S nekoliko igračaka pričvršćenih na drveni stalak poput grebalica i plišanih životinja, možete stvoriti vježbalište za vaše četveronožne prijatelje. Budući da je opružni okvir tanak, struktura ne bi trebala zauzimati puno prostora, a možete je dizajnirati vodoravno ili okomito kako bi najbolje odgovarala vašem domu. To je sjajan način da stvorite prostor za kućnog ljubimca bez trošenja novca.

6. Napravite policu za knjige

Još jedan komad koji vaša stara opruga može postati je polica za knjige. Nakon što ga okrenete na bok s potpornim gredama na stražnjoj strani, sve što trebate učiniti je dodati nekoliko redova za police. Na novi namještaj može smjestiti knjige, ukrase, biljke i druge sitnice. Slobodno prekrijte okvir svježim slojem boje ili tapetama kako biste ga uklopili u prostor.

7. Napravite stalak za cipele

Ako vašoj obući treba više prostora, vaša stara kutija s oprugama može dobro doći kao stalak za cipele. Ovisno o vrsti opruge, možda ćete morati dodati košare ili police na okvir. Možete postaviti strukturu vodoravno uza zid kao moderan dodatak vašoj spavaćoj sobi ili jednostavno je postaviti uspravno blizu ormara.

@_get_shwifty_ I highly recommend doing this! I am in love 😍🥺🔥❤️#diy #recycle #hoodies #yummy #aesthetic ♬ original sound - _get_shwifty_

8. Povećajte prostor u ormaru

Osim što može poslužiti kao polica za vaše tenisice i čizme, okvir s oprugom možete koristiti i za dodatni prostor u ormaru. Konstrukcija drvene grede djeluju kao dvoslojna šipka za odjeću na koju možete pričvrstiti vješalice. Samo pričvrstite opružni okvir na zid najmanje pola metra od poda i objesite svoju odjeću.

9. Povećajte pohranu

Ako trebate police za skladištenje u šupi, garaži ili podrum. Slično policama za knjige, sve što trebate učiniti je dodati daske za police i odložiti svoje stvari. Ako imate ograničen prostor, možda biste ga trebali postaviti okomito umjesto vodoravno. Savršen je za organiziranje vrtlarskih potrepština, alata ili vaše prekomjerne zalihe kućanskih proizvoda. Nadalje, možete pričvrstiti kuke ili kvačice na okvir kako biste objesili više predmeta.

10. Podijelite sobu

Posljednje, ali ne manje važno, još jedan način na koji opruga može biti korisna je DIY pregrada za prostoriju. Samo prekrijte okvir tkaninom po izboru i upotrijebite ga za odvajanje područja u svom domu kako biste stvorili privatnost ili povećali prostor. Također može poslužiti kao pregradu vašeg vrta ili balkona i pružiti više privatnosti. Samo ne zaboravite koristiti tkanine prikladne vremenskim uvjetima ako ga planirate staviti vani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. rujan 2024 19:30