IDEALNO ZA OVO VRIJEME

Nema više mamurluka zahvaljujući ovom povrću. I doktori potvrdili trik za kojim svi luduju

 /SHUTTERSTOCK

Naravno, postoje stotine različitih načina u koje se ljudi zaklinju da pomažu kod mamurluka, od klasičnog engleskog doručka do upitnijih trikova poput trika s jeguljama u želeu. No jedna jeftina i vesela metoda nedavno je postala viralna na društvenim mrežama, a koštat će vas samo 50 centi.

Kreatorica sadržaja i vizažistica Chloe Ellen na TikToku je podijelila snimku sebe kako žvače krastavac prije izlaska.

"Pojedi pola krastavca prije nego počneš piti i još pola prije spavanja i zahvali mi kasnije", napisala je u tekstu iznad videa.

Prema Chloe, trik je "spasitelj života" i ona nije jedina osoba koja se kune u njega.

Kerry Denevan također je oduševljena s trikom za mamurluk, iako ona jede cijeli - ne riskirajući.

“Pojedi krastavac prije izlaska ako ne želiš biti mamurna”, rekla je.

No funkcionira li trik doista? Liječnik je otkrio da to možda i nije tako loša ideja.

Krastavac (lat. Cucumis sativus) pripada istoj biljnoj porodici kao bundeva, tikvica, dinja i lubenica, sa znanstvenog stajališta on spada u voće poput rajčice, ali se u svakodnevnom govoru naziva povrćem.

Uzgoj krastavaca obuhvaća dva tipa plodova.

To su salatni krastavci namijenjeni za svježu upotrebu te kiseli krastavci koji se uzgajaju za proces kiseljenja. Salatni krastavci su veći i deblje kore, dok su kiseli manji i tanke kore, a obje vrste donose jednake dobrobiti.

Dr. Janine Bowring je rekla: "Jeste li znali da je nevjerojatna dobrobit svježeg krastavaca to što ih možete koristiti za sprječavanje mamurluka?" Jedna od prednosti jedenja krastavaca je to što su bogati vitaminima B skupine, kao i kalcijem.

Konzumiranje jednog prije ili nakon uživanja u alkoholu moglo bi pomoći u uravnoteženju vaših hranjivih tvari, ali samo do određene mjere.

Dakle, možda nemojte se previše pouzdati u trik, ali bar ćete pojesti nešto osvježavajuće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2024 05:20