OSVJEŽIVAČ TEKSTILA

Neka vaš dom nevjerojatno miriše uz samo dva sastojka. Za ovaj recept vam ne treba eterično ulje

 /SHUTTERSTOCK

Inflacija nas je natjerala da štedimo gdje god stignemo. No, možda to i nije tako loše jer stalno otkrivamo neke nove trikove s recikliranjem i korištenjem jednostavnih sastojaka koje svi imamo negdje doma u ormarićima i špajzama, a čija kombinacija čini čuda, od pripreme kućnih sredstava za čišćenje do mirisa za dom. Potonji zaista znaju biti skupi, no ovom prilikom otkrivamo kako pripremiti dugotrajni miris za namještaj i tkanine.

Za sofe, tepihe...

U posudu isipajte dvije žlice sode bikarbone. Obično bi u nju dodavali eterično ulje, ali ovaj recept podrazumijeva korištenje omiljenog parfema. Naravno, samo nekoliko kapi omiljenog parfema. Kada ste pomiješali ova dva sastojka, prekrijte aluminijskom folijom. Na njoj probušite nekoliko rupica te posipajte sofu, tepih... Ostavite minimalno pola sata ili, još bolje, preko noći. Sljedeći dan usišite, odmah ćete osjetiti razliku.

Za ormare

Želite se riješiti neugodnog mirisa vlage u ormarima? Samo stavite drvenu kvačicu na vješalicu nakon što ste na nju poprskali nekoliko kapi parfema.

Za cijelu prostoriju

U posudu ulijte 1 šalicu tople vode i u njoj otopite žlicu sode bikarbone. Zatim dodajte nekoliko kapi parfema i sve to ulijte u bočicu s raspršivačem. Sve što trebate učiniti je raspršiti smjesu po željenoj prostoriji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:07