JESENSKE BRIGE

Napunite zdjelice žirevima i rasporedite po domu. Osim što su lijep jesenski ukras, pomažu i kod jednog učestalog problema

 /SHUTTERSTOCK

U jesen pauci traže toplo i sigurno mjesto za život. U to vrijeme mužjaci izlaze iz svojih skrovišta u potrazi za ženkama, često ih odvodeći u naše domove. Mnogima od nas to nije ugodno. Postoji sjajan način da se riješite ovog problema, piše DailyWrap. Trebat će vam samo... žirevi!

Skupite ih u šetnji i riješite se pauka

Žir je izuzetno blago prirode. Ne samo da su šarmantni, već imaju i praktičnu primjenu u borbi protiv pauka. Želite li ih se riješiti, pokušajte staviti nekoliko žireva na prozorsku dasku. Stavite ih u male zdjelice ili ih jednostavno raspršite. Pauci ne vole njihov miris. Ovom jednostavnom metodom stvorit ćete prirodnu barijeru protiv neželjenih stanara.

Velika prednost je što će žir u jesen služiti i kao ukras. Međutim, ne zaboravite ih redovito zamijeniti svježima kako biste održali punu učinkovitost.

Najučinkovitiji su jednostavni trikovi

Za bolji učinak možete isprobati i druge provjerene metode. Od pomoći će biti otopina vode s nekoliko kapi ulja paprene metvice, čajevca ili lavande. Poprskajte područja gdje se pauci najčešće pojavljuju i ne vraćaju se.

Možete koristiti i ocat. Ovaj kuhinjski sastojak odbija pauke i insekte. Razrijedite ga vodom i koristite kao sprej. Poprskajte prozorske daske i kutove soba. Intenzivan miris učinkovito će ih se riješiti.

Malo ljudi shvaća koliko je važno zatvoriti prozore noću. Pauci najčešće ulaze u kuću na ovaj način. Međutim, ne vole svi spavati u čvrsto zatvorenoj sobi. Ako često držite otvorene prozore i volite satima provjetravati kuću, trebali biste razmisliti o osiguranju prozora i vrata zaštitnim mrežama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. listopad 2024 15:08