ISPROBANE TEHNIKE

Napravite ovo svaki dan prije spavanja i više vam nikada neće biti vruće u stanu

 /SHUTTERSTOCK

Teško je zamisliti da ove dane možemo preživjeti bez klima uređaja. Pored onih osnovnih kućanskih uređaja ona je postala nezamjenjiva u ovom razdoblju, a kako su nam ljeta sve duža zahvaljujući ovom uređaju i računi su nam sve veći. Kako bismo izbjegli visoke račune ili kako bi olakšali život onima koji možda nemaju klima uređaj u domu potražili smo nekoliko savjeta kako preživjeti ljeto uz prirodne načine hlađenja.

Prema pisanju portala Telegraf uz ovih 6 trikova olakšat ćete si život.

1. Stavite čarape u hladnjak

Iako ova metoda može zvučati čudno, postoji istraživanje koje je zaključilo da je hlađenje stopala zapravo efikasan metoda za ublažavanje visokih temperatura.

2. Pijte dosta tekućine

Vodu gubimo uslijed najrazličitijih bioloških procesa koji se odvijaju u našem organizmu, a najveći postotak vode tijelo izbacuje uslijed visoke tjelesne temperature. Upravo to je razlog zbog kog je tokom visokih temperatura važno dodatno hidratizirati organizam.

3. Odabir prave posteljine

Ovo vrijeme zahtjeva posteljinu od lana, svile ili pamuka. Kako stručnjaci navode, ovi materijali rashlađuju i omogućavaju koži da "diše".

4. Dobar madrac

Madrac od nekvalitetnog materijala zadržava toplinu tijela. Zbog toga bi trebali kupiti kvalitetan madrac koji će vam omogućiti miran san.

5. Tuširanje hladnom vodom

Većina ljudi se prije izlaska iz kuće kod visokih temperatura tušira hladnom vodom, međutim, stručnjaci savjetuju da bi bilo bolje da to radite neposredno prije spavanja.

6. Hladna boca vode

Bocu do pola napunite hladnom vodom i stavite u zamrzivač. Kada se voda zaledi, bocu stavite ispod jastuka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 08:44