IMATE IH DOMA

Napitak od tri kućna sastojka s kojim ćete pobijediti nesanicu i konačno se odmoriti

 YASINOZTURKK/SHUTTERSTOCK
Ovo tri prirodna sastojka djeluju protiv nesanice ili mršavljenja, a mogu se boriti i protiv slabe cirkulacije

U kući postoje tri korisna sastojka koja zajedno mogu učiniti nešto nevjerojatno. Stručnjaci za wellness su otkrili svoju tajnu i pomiješali ova tri bitna sastojka za dobrobit tijela i psihe.

image
/SHUTTERSTOCK

Koja tri korisna sastojka uvijek trebate imati kući?

U kući postoje korisni sastojci koje uvijek trebate imati pri ruci. To su kora banane, limun i cimet. Ovo su tri prirodna sastojka koja djeluju protiv nesanice ili mršavljenja, a mogu se boriti i protiv slabe cirkulacije.

image
NEW AFRICA/SHUTTERSTOCK

Infuzija na bazi banane, cimeta i limuna prirodni je lijek poznat u davnim vremenima, a i izvrsnog je okusa. Njihovo djelovanje će vam pomoći pri spavanju, probavi i eliminaciji viška masnoće. Poremećaji tjelesne težine nastaju zbog pogrešnog načina života i danas su nažalost vrlo rašireni. Obični obroci se ne jedu i u većini slučajeva su gotovi ili masni. Kao rezultat toga, nesanica uzima danak kada noću ne možete odmoriti zbog nelagode i razdražljivosti. Stoga se preporuča pridržavati se zdravog načina života, poboljšati prehranu i odmoriti se najmanje 6-8 sati po noći.

image
RAWF8/SHUTTERSTOCK

Kako pripremiti infuziju s korom banane, limunom i cimetom?

Uzmite 4 zrela limuna i 1 koru banane te ih narežite na komade. Zatim sastojke stavite u lonac s vodom i dodajte štapić cimeta kako biste dobili mješavinu neizostavnih okusa. Pustite da prokuha i ostavite da odstoji 24 sata da se svi sastojci pomiješaju. Sljedeći dan procijedite sadržaj i popijte ovaj napitak za borbu protiv nesanice i poboljšanje cirkulacije krvi. Ovo je recept koji su otkrili stručnjaci iz industrije kroz nekoliko video tutorijala koji objašnjavaju kako pripremiti piće. U slučaju intolerancije na neki od sastojaka, izbjegavajte uzimanje.

Kora banane igra bitnu ulogu u dobrobiti, bogata je vitaminima i mineralima i ima vrlo malo masti. Limun je prirodni dezinficijens i antibakterijsko sredstvo koji pomaže u borbi protiv zadržavanja vode. Cimet je aktivni koncentrat proteina i vlakana s umirujućim svojstvima i mirisom koji je poznat u cijelom svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 16:49