PROVJERITE ZAŠTO

Mnoge domaćice stavljaju čeličnu vunu u perilicu rublja, ali razlog još nije svima jasan

 /SHUTTERSTOCK

Jeste li ikada koristili čeličnu vunu u kućanstvu? Ako niste, ovaj proizvod vrijedan svega oko četiri eura mogao bi promijeniti vaše navike. Uzmimo za primjer čišćenje kupaonice.

Već smo pisali o korištenju čelične vune za pranje prljavih vrata tuš-kabine, a sada donosimo savjet kako očistiti perlicu rublja. Budući da je riječ o jednom od najvažnijih uređaja u domu, važno je ne zanemariti ga. U protivnom bi se u njemu mogao stvoriti čitav niz klica i bakterija koje se prenose i na rublje. I ne samo to, zapuštena perilica može oštetiti tkanine uslijed pranja.

Na tržištu postoji zaista puno proizvoda kojima se može očistiti perilica, no zašto ne biste probali ovaj jednostavan i vrlo povoljan postupak, koristeći metalnu spužvicu i namirnicu koju sasvim sigurno imate u svojoj smočnici - sodu bikarbonu?

image
/SHUTTERSTOCK

Dakle, u bubanj perilice usipajte dvije, tri žlice sode bikarbone te ubacite čeličnu vunu. Pokrenite ciklus pranja i pričekajte otprilike 45 minuta. Nakon toga uklonite čeličnu vunu i dovršite postupak pranja. Osim što bi bubanj po završetku trebao biti temeljito očišćen, ne bi smjelo biti ni neugodnih mirisa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 14:36