Mirisni vjenčić za vrata

Naša fotografkinja Berislava Picek osim što je majstorica u fotografiranju, vrhunski kuha, peče kolače, dekorira, stilizira i radi predivne božićne aranžmane

Pogledajte što su ove godine Beri i njena kći Lucija od jestivih mirisnih stvari izradile za svoja ulazna vrata.

Potreban materijal: vjenčić od slame, grančice bora i bršljana, češeri, bademi i lješnjaci u ljusci, štapići cimeta, zvjezdasti anis, sušena naranča

1 Zaljepite bademe i lješnjake

Na slamnati vjenčić lijepe se bademi i lješnjaci sa silikonskim ljepilom tako da se prekrije cijela vidljiva površina vjenčića...

2 Zaljepite ukrase

Na štapiće cimeta lijepi se naranča i na vrh ukrasa zvjezdasti anis.

3 Napravite pušlek od bora

Od bršljana i bora radi se pušlek na koji se pričvršćuje ukras od začina.

4 Dodajte češere i mašnu

Ukrasni pušlek se pričvršćuje na vjenčić omotan bademima i lješnjacima i dodaju se češeri. Još samo ukrasna mašna i vjenčić je spreman za vrata... Može biti i na stolu, samo se onda u sredinu vjenčića stavlja svijeća u prirodnoj boji voska. Napomena: Vjenčić je trajan, kada se skine ukras, možete ga sačuvati i za drugu godinu…

5 Gotov vjenčić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 13:26