Svi imaju barem jednu omiljenu namirnicu koja dolazi u staklenci s poklopcem. Nekome je to džem, nekome kiseli krastavci, a nekome možda i majoneza. Ali kad se jednom dočepate te staklenke, scena se može odvijati na dva načina: ili se poklopac odvrne bez problema ili vam od muke ‘iskoči‘ vratna vena. Znate o čemu pričamo...
Prema studiji Consumer Convenience Technologies (CCT) i NorthCliff Consultants, piše House Digest, oko 50 posto ljudi u dobi od 25 do 74 godine imalo je u jednom trenutku svog života problema s otvaranjem staklenke.
Savjeta kako doskočiti ovom problemu ne nedostaje, od korištenja trika s gumicom Marthe Stewart do lupkanja drvenom žlicom po stijenkama. Skrolajući internetom, točnije društvenim mrežama, naišli smo na još jedan. Riječ je o metodi stiskanja koja zapravo ne zahtijeva puno snage. Naime, potrebno je samo ukrstiti prste, a pritom dlanovima pritisnuti poklopac s obje strane dok ne izađe zrak. Znat ćete da se to dogodilo kad čujete ‘pop‘ zvuk. Nakon toga poklopac se može vrlo otvoriti bez imalo muke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....