Dobar trik

Kuhari uvijek stavljaju papir za pečenje na dno pećnice, a kada vidite zašto - radit ćete istu stvar svaki dan

 RICHARD VILLALONUNDEFINED UNDEFI/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Profesionalni kuhari preporučuju jedan trik koji, kažu, jamči najbolji okus hrane, baš kao iz profesionalnih restorana. Sve što trebate učiniti je ukloniti rešetku i pripremiti hranu na samom dnu pećnice.

Profesionalni kuhari kažu da je to najbolji način za pečenje pizze, kruha ili cijele piletine ili puretine, jer se tako dobiva odličan okus zbog tople donje površine pećnice koja je u kontaktu s hranom.

Njihov savjet je da maknete rešetke i stavite papir za pečenje, zatim zagrijete pećnicu na 250 stupnjeva, ali pazite da dno pećnice bude dovoljno čvrsto da izdrži težinu hrane koju pripremate. Osim toga, neke pećnice imaju ventilacijske otvore na dnu koji mogu uzrokovati probleme ako su blokirani ili zatvoreni, prenosi Krstarica.

Ovaj dizajn je uobičajen u plinskim štednjacima, pa ako niste sigurni, prije nego počnete kuhati, bolje je provjeriti sve kod proizvođača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. studeni 2024 14:30