PREPORUKA STRUČNJAKA

Kava, novčići ili ulje zauvijek će otjerati ose i stršljene od vašeg doma

 /SHUTTERSTOCK

Stručnjak za kontrolu štetočina Adam Juson iz Merlin Environmental ovog ljeta podijelio je za The Sun svojih pet jeftinih i jednostavnih trikova za odvraćanje stršljena i osa. I ne brinite, nećete morati potrošiti brdo novca, jer prema Adamu, dovoljno je tek nekoliko centi.

Iskoristi svoj sitniš

Prema Adamu, ose i stršljeni ne podnose miris bakra. Dakle, ako imate viška novčića od 10 centi u džepu, možete ih dobro iskoristiti zahvaljujući ovom triku.

"Stavite kovanice oko svog vanjskog prostora, duž stola i u posude s biljkama, kako biste ove štetočine držali podalje. Alternativno, možete staviti bakreni novčić u vrećicu s vodom i objesiti ga na kvake oko kuće i vanjskog prostora."

Malo ulja

Eterična ulja mogu spriječiti ulazak osa i stršljena u vaš vrt.

"Citronela je klasični repelent i dolazi od limunske trave. Najčešće se dodaje svijećama koje se mogu paliti tijekom obroka na otvorenom kako bi se poboljšala atmosfera i odvratile ose i stršljeni. Čajevac je još jedan miris koji mrze, stavite zdjelice s čajevcem i vodom oko vanjskog prostora i uz stol za večeru. Bosiljak i češnjak još su dva mirisa koja će prirodno odvratiti ose i stršljene. Stoga razmislite o postavljanju posude s bosiljkom uz vanjski stol, a kada je u pitanju češnjak, možete ga dodati u vodu i naprskati na područja za koja ne želite da privlače ose i stršljene", rekao je stručnjak.

Kava

Ako ste kavopija i imate malo kave u prahu u svom ormariću, onda imate sreće. Jednostavno stavite malo kave u prahu u vatrootpornu zdjelicu i zapalite je.

Adam je objasnio: "Zapaljeni prah kave ispušta dim i miris koji ose i stršljeni ne podnose. Ne brinite o korištenju svježe kave - ostaci taloga jednako su dobri."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 10:40