BRZA METODA

Kakva je veza između aspirina i glačala? Ovaj trik će vas poštedijeti puno muke

 /SHUTTERSTOCK

Redovitim čišćenjem osigurat ćete da vaše glačalo traje mnogo godina i da ne ostavlja mrlje na odjeći. Spremnik za vodu može akumulirati kamenac, a ploča za glačanje također je sklona naslagama i tragovima opekotina. Uz ovaj trik vaš će uređaj izgledati kao nov, piše essanews.

Glačalo koje se ne čisti redovito izgubit će na učinkovitosti, no to nije jedini problem. Ako ne vodimo računa o tome, smeđa voda može iscuriti i zaprljati našu odjeću. Ponekad, temeljito uklanjanje prljavštine, čak i s ploče za glačanje, može biti naporan proces. Srećom, postoje načini za rješavanje ove neugodnosti.

Kako očistiti glačalo: brza, jeftina i pouzdana metoda

Prljavo glačalo s naslagama kamenca ozbiljan je problem. Aparat radi manje učinkovito, a posljedice nečišćenja mogu se vidjeti na čistoj odjeći, na kojoj mogu ostati žute mrlje. Iz tog razloga važno je redovito čišćenje glačala. Jedna je kućna metoda bez premca—nećete potrošiti puno novca na proizvode kupljene u trgovini, a brzo ćete se riješiti tvrdokornih naslaga kamenca i više od toga.

Jedino što nam treba je jedna tableta određenog lijeka: aspirina, koji iznenađuje svojim svojstvima. Najbolje je postupak izvesti na već ohlađenom glačalu koje je isključeno iz struje.

Tabletu aspirina otopite u posudi s vodom, a zatim u dobivenu otopinu namočite krpu. Obrišite podlogu za glačanje i prljavština bi trebala odmah nestati! Možete također pokušati tabletom istrljati željezo — učinak će biti isti kao i s otopljenim aspirinom u vodi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. listopad 2024 10:47