TREBA SE ZNATI SNAĆI

Kako možete koristiti daljinski upravljač bez baterija? Lako, evo načina!

Koliko god pritiskali, vaš daljinski upravljač ne radi. Prva pomisao - sigurno je nešto s baterijama. No, osjećate nervozu jer vaša omiljena serija ili utakmica koju ste čekali upravo počinje. Nemojte paničariti, postoje vrlo pronicljiva rješenja za nastavak korištenja daljinskog upravljača bez baterija. Evo ih nekoliko.

Kvar baterije? Evo koja su vam rješenja dostupna!

Daljinski upravljač pravi je dragulj za vaš dom. Kako je udobno i ugodno kad legnete na sofu ili krevet nakon napornog radnog dana i konačno se opustite ispred TV-a. Automatski tražite daljinski. Ali tijekom manipulacije primijetite neočekivanu blokadu. Daljinski je ili u stanju mirovanja ili jednostavno ne radi. Panika! Da, ali to nije toliko iznenađujuće. Ako se s vremena na vrijeme ne sjetite promijeniti baterije, normalno je da ćete jednog dana postati žrtva takvog kvara. Zapravo, budući da je njihov vijek trajanja ograničen, stalna uporaba će ga znatno skratiti. Dobre vijesti: u slučaju ispražnjenih baterija, neki su stručnjaci pronašli rješenja za popravljanje situacije bez nužnog mijenjanja baterija.

image
/SHUTTERSTOCK

Kako mogu koristiti daljinski upravljač bez baterija?

Iako ih uvijek imate pri ruci, daljinski upravljač ne traje vječno. Baterija se može brzo isprazniti i zapet ćete. Srećom, na internetu ne manjka tutorijala koji će vam pomoći da pronađete učinkovita rješenja. Kao bonus, možete popraviti situaciju u tren oka ako imate neke praktične vještine. Neki tehničari preporučuju uklanjanje baterija i otvaranje unutarnjeg odjeljka pomoću odvijača. Zatim uzmite power bank, otvorite ga, izvadite bateriju i kablove. Ideja je spojiti power bank bateriju na interne kablove daljinskog upravljača. Kao što je ranije spomenuto, potrebna je vještina za provlačenje kabela i uspješnu integraciju nove baterije u daljinski upravljač. Nakon završetka procesa, dobit ćete potpuno punjenje bez potrebe za zamjenskim baterijama. To nije tako teško provesti u praksi, ali u slučaju sumnje ili nedostatka ručne kontrole, bolje je kontaktirati tehničara ili stručnjaka u ovom području, koji može intervenirati u nekoliko minuta.

image
/SHUTTERSTOCK

Alternativne metode kada su baterije prazne

Postoje i neki mali trikovi koji se mogu koristiti ako su baterije daljinskog upravljača prazne. Prva, vrlo popularna metoda je jednostavno okrenuti baterije. Naravno, ovo je samo privremeno rješenje koje će vam u kratkom roku uštedjeti vrijeme za njihovu promjenu. Također, čini se korisnom domaća tehnika s aluminijskom folijom: samo trebate uzeti mali komad i nanijeti ga izravno na istrošenu bateriju. Poklopac treba presavinuti na sebe tri puta, zatim staviti foliju na plus, a ne na minus. Folija će tada djelovati kao vodič energije i dati baterijama drugi život. Konačno, ako se baterija isprazni i ne možete je zamijeniti, najlakše i najbrže rješenje je sljedeće: uzmite vijak iste duljine kao istrošena baterija i zatim uspostavite kontakt na oba kraja (na isti način kao baterija). Na ovaj način ćete imati koristi od svježe i spremne baterije nekoliko dana.

Zašto se baterije daljinskog upravljača tako brzo prazne?

U apsolutnom smislu, trajanje baterije smanjuje se ovisno o učestalosti korištenja daljinskog upravljača. Uz ponovnu upotrebu, prekomjerna potrošnja baterije uzrokovat će njeno pražnjenje i mogući kvar. To se posebno događa ako stalno tražite da izvodi radnje na zaslonu kućnog kina ili u aplikacijama, ako često koristite touchpad ili ako pretjerano koristite mikrofon (prepoznavanje glasa).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. svibanj 2024 20:44