NEKA SVE ZABLISTA!

Kako koristiti dječje ulje za čišćenje? Kada probate ovaj način, samo tako ćete raditi generalke doma!

 /SHUTTERSTOCK

Ulje za bebe je sredstvo koje omekšava, umiruje i vlaži kožu vaše bebe, štiteći je od vanjskih agenasa, iritacija kože, uključujući i pelenski osip. Ipak, ulje za bebe može poslužiti i kao savršeno sredstvo za čišćenje. Koristeći ovo ulje možete dobro očistiti svoju kupaonicu. Kad odete iz WC-a u kuhinju, upotrijebit ćete ovaj čudesni proizvod da promijenite svoju rutinu čišćenja i naparfimirate svoju kupaonicu suptilnim i ugodnim mirisom.

image
/SHUTTERSTOCK

Što je dječje ulje? Nježan tretman za čišćenje bebine kože, stražnjice, lica i kose

Bebina koža je toliko osjetljiva da prihvaća samo nježna trljanja koja sprječavaju pojavu crvenila, trenje od odjeće i krpica za čišćenje te kiselost urina i stolice u genitalijama. Stoga se baby ulje koristi za njegu ove osjetljive i nježne kože, dajući joj potrebnu vlažnost i zaštitu. Osim toga, može se koristiti i kao ulje za masažu za umirenje tijela vaše bebe prije spavanja. Iznenadit ćete se kada otkrijete druge, najčudnije, ali obećavajuće namjene!

Kako koristiti ulje za kupanje beba i održavati higijenu u domu?

Ljubitelj ste čistoće i koristite sve savjete i proizvode koje vaša okolina, susjedi i kolege preporučuju kako bi vaš prostor bio čist i sjajan! Ipak, jednostavno je nezamislivo da žrtvujete veći dio dana čisteći prozore, slavine, lašteći kupaonski pribor i dezinficirajući umivaonik. Sva ta mast za laktove je vaše zdravlje, vaše vrijeme i vaš novac, shvaćate li? Ali poput Piaf, ne žalimo. Sve će to biti stvar prošlosti kad svoju kuću počnete čistiti dječjim uljem! Skromno, možda već dostupno kod kuće i nadasve učinkovito, a otkrit ćete ga odmah.

Kako oprati WC i kupaonicu uljem za bebe?

Slažemo se da je kupaonica jedna od najvažnijih prostorija u kući koju koristimo svakodnevno i neumjereno. Česti prolasci, ostaci sapuna i kozmetičkih proizvoda pod tušem, često korištenje slavina… Sve su to razlozi zbog kojih je temeljito čišćenje ove prostorije obavezno, a nitko ga ne može izbjeći! Ali čekajte, jeste li jedan od onih koji svoju kupaonicu polijevaju izbjeljivačem kako bi zamaglili prljavštinu i dali miris deterdženta? Nadamo se da to nije slučaj, ali ako je tako, toplo preporučujemo da se toga odreknete i umjesto njega za ovu misiju upotrijebite uljnu mast za bebe. Prilično je jednostavno, obratite pažnju.

Super učinkovito na slavinama: samo navucite rukavice, stavite nekoliko kapi baby ulja na čistu krpu od mikrovlakana i dobro istrljajte slavine, glavu tuša, šipku za ručnike i ručke. Tako će vaš pribor za tuširanje prvi put zasjati kao nov! Pametno, zar ne?

image

Baby ulje (ilustracija)

Kako još možete očistiti kupaonicu prirodnim proizvodima?

Sad, kad vam je ovo čarobno trljanje postalo omiljeno, vratimo se osnovama čišćenja. Što kažete da malo prošetate svojim ormarom i izbacite nenadmašnu kombinaciju? Ne trebaju vam čak ni tragovi da pogodite da se radi o sodi bikarboni i bijelom octu! Majstori nemogućih misija, ili bolje rečeno mogućih, ova dva sastojka savršeno se slažu i stvaraju sinergiju koja se nosi s najskupljim i najučinkovitijim proizvodima za čišćenje na tržištu. Bez previše gluposti, jednostavno se borite protiv prljavštine i tvrdokornih mrlja u kadi na sljedeći način:

1. Prvo očistite svoju kadu od postojećeg otpada poput ambalaže od šampona, ostataka kose ili nepotrebnih plastičnih predmeta;

2. Kada je potpuno prazna, pospite malo sode bikarbone u količini koja odgovara jednoj čaši, ne zaboravite gumene brtve i rubove.

3. Zatim raspršivačem pošpricajte bijeli ocat i ostavite sat vremena. Prikladno je za obavljanje drugih aktivnosti.

4. Nakon toga će se dogoditi kemijska reakcija koja će osloboditi prljavštinu. Sve što trebate učiniti je izribati cijelu površinu abrazivnom četkom i isprati čistom vodom. Ništa više, vaša će kada zablistati kao nikada do sada... Čak je spremna primiti i mirisnu bombu za kupanje!

5. Otkad je čišćenje kuće zamišljeno kao trenutak zadovoljstva i ispunjenja, cijela se situacija mijenja... a prirodni savjeti s njihove strane otvaraju mnogo mogućnosti i rješenja.

Trljanje jednako djeluje i na kadu i stijenke tuš kabine, koje su sklone začepljenju zbog ostataka sapuna, šampona i masnih hidratantnih sredstava poput kokosovog ulja. Kokos. Za to je potrebno samo staviti žličicu baby ulja na vlažnu krpu i snažno utrljati sve površine. Preostaje samo još jednu suhu krpu namočenu u sredstvo za dezinfekciju izglačati kako bi se uklonio višak masnoće. To je to!

image
/SHUTTERSTOCK

Čak imate mogućnost namirisati rolu toaletnog papira s 3-5 kapi ovog suptilnog mirisnog ulja u maloj kartonskoj roli. Ovim uljem možete čak i podmazati šarke na vratima, a da pritom ne potrošite ni novčića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2024 02:09