ODLIČAN TRIK

Kako istjerati miris benzina iz radne odjeće? Pranje nije dovoljno

 /SHUTTERSTOCK

Svaka domaćica zna da je živa muka kad u perilicu za rublje ubaci komad odjeće s mrljama od benzina i nafte. Najčešće to bude prljavo radno odijelo, koje ne samo da iz perilice izađe s jednako neugodnim mirisom, nego se on prenese i na ostalu odjeću, a u najgorim slučajevima i na samu perilicu. Kako tome doskočiti?

image
/SHUTTERSTOCK

Odjeću s mirisom benzina i nafte prvo natopite u vrućoj vodi s pola šalice praška za rublje, dvije žlice sode bikarbone i malo sredstva za pranje posuđa pa ostavite da odstoji dva sata. Ako je baš jako prljavo, ostavite je u toj otopini preko noći, a onda dobro istrljate i operite u perilici na temperaturi od 60 stupnjeva.

image
/SHUTTERSTOCK

U posudicu za omekšivač dodajte decilitar octa, kako se miris ne bi zadržao u perilici. Ako sve ovo u prvi mah ne pomogne, ponovite postupak i neugodan miris će sigurno nestati. Istu stvar možete napraviti ako je u pitanju i neki drugi neugodan miris u odjeći koji ne nestaje nakon upotrebe omekšivača. Primjerice, ako je odjeća dugo stajala u kutijama, na vlažnom mjestu, u podrumu ili na tavanu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 20:21