7 JEDNOSTAVNIH TRIKOVA

Kako dugu i usku spavaću sobu učiniti većom

 

Spavaće sobe nisu uvijek idealne kvadrature. Često je to soba koju žrtvujemo u fazi projektiranja kako bismo dobili više prostora za društvene zone, kao što su dnevni boravak i kuhinja. Međutim, prostorna ravnoteža ove prostorije povezana je s mentalnom ravnotežom onih koji u njoj provode vrijeme, točnije, spavaju i odmaraju. Naše psihofizičko stanje uvelike ovisi o tome jesmo li odmorni ili ne, a često je povezano s položajem namještaja u prostoriji i zato bi spavaća soba trebala imati dobar balans između dužine i širine. U slučaju dugih i uskih soba, postoji mnogo rješenja, a mi vam u ovom članku donosimo 7 ideja kako dugu i usku spavaću sobu učiniti prostranijom i to uz pomoć namještaja.

Uzglavlje

Kako biste odvratili pažnju od duge i uske prostorije, odaberite krevet sa zanimljivim uzglavljem, koje će privlačiti pažnju te prostor učiniti uravnoteženim.

Optička iluzija uzorcima na pokrivaču

Još jedna optička iluzija koju možete primijeniti jest uzorcima na pokrivaču. Odaberite uzorke s cvijećem ili boju neba, koja će krevet pretvoriti u veliki prozor i vizualno povećati prostor.

Bijela komoda s ladicama

Uža strana sobe namještena bijelim namještajem učinit će sobu širom, a bijela je komoda idealna, jer je praktična i lijepa.

Ogledalo za povećanje prostora

Optička iluzija broj jedan za povećanje prostora je pomoću ogledala. Nabavite veliko ogledalo i pričvrstite ga na suprotni zid.

Povećajte sobu parketom

Podovi složeni u riblju kost, također će povećati prostoriju. Pritom, odaberite svijetlu boju parketa, poput javora.

Dug namještaja, ali na užoj strani
Postavite dugi namještaj poput klupe ili ležaljke, na užu stranu zida. Ne samo da će sobu učiniti širom, već i ugodnijom i ljepšom.

Bijeli detalji

Čarobni trik s kojim ćete bez puno muke sobu učiniti većom je bijela boja, a možete ju koristiti: za podove, namještaj, tepih, zavjese, pa čak i posteljinu. Ako baš ne želite da vam soba izgleda kao u bolnici, dodajte nekoliko zlatnih detalja. Proširit ćete prostor i učiniti ga elegantnijim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 16:30