U današnje vrijeme kad gotovo svi puno rade i imaju malo vremena za svakodnevnu kupovinu, uobičajeno je raditi zalihe povrća i voća u hladnjaku za cijeli tjedan unaprijed. Tako si s jedne strane olakšamo život, a s druge može nastati problem ako se pokvari ili ga ne stignemo potrošiti u predviđenom roku. Evo jednostavnog trika kako mu produljiti trajanje.
Umjesto da povrće i voće stavljate direktno u za to predviđenu ladicu u hladnjaku, prethodno je obložite papirnatim kuhinjskim ubrusom. Naime, dogodi se da ono, pogotovo kad je riječ o lisnatom povrću poput blitve, špinata ili salate, u hladnjaku ispusti malo vlage. Ponekad to - ako riječ o povrću koje je u trgovini ili na tržnici „otuširano” prije prodaje radi zadržavanja svježine, bude čak i manja količina vode.
Ubrus će je upiti pa će spriječiti brzo truljenje, a vlaga u papiru će povrće i voće dulje održati svježim. Osim što čuva svježinu, ubrus će usporiti prljanje ladice. Zamijenite ih svaki puta kad u hladnjak stavljate nove namirnice ili kad primijetite da su previše prljavi ili mokri.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....