genijalne ideje

Kad ovo vidite, više nikad vam neće pasti na pamet baciti staklene boce!

 SHUTTERSTOCK

Već neko vrijeme skrećete pogled s one hrpe staklenih boca i tegli u uglu jer nikako da ih bacite? Uz malo kreativnosti i truda, možete ih ponovno upotrijebiti, a portal Apartment therapy donosi nekoliko genijalnih ideja.

1. Izradite vazu

Od obične staklene boce možete izraditi atraktivnu vazu za rezano cvijeće. Na primjer, možete ju obložiti trstikom i konopom i tako stvoriti pravi pravi boho uređaj, kao ova TikTok korisnica.

2. Koristite kao svjećnjak

Jeste li znali da boce mogu biti svijećnjaci? Ništa lakše, malo ih dotjerajte i pustite u uporabu. Za bolji ugođaj iskoristite više boca različitih veličina, kao u vok videu.

3. Odvojite pelcere za razmnožavanje

Ako volite sobno bilje, boce i tegle vam mogu poslužiti za pelcanje, odnosno razmnožavanje. Odrežite u koso dijelove biljke koje ćete naknadno posaditi i privremeno ih spremite na sigurno - u staklenu bocu s vodom.

4. Napunite ih lampicama

Romantičnu atmosferu možete stvoriti tako da staklenku ispunite led tampicama. Ovaj DIY ukras odličan je za interijere, ali i ljetne večeri u vrtu. Ako imate talewtna, teglu možete obojati i napravitijedinstevnu lampu koja će privlačiti sve poglede. Kako? Pogledajte u videu ispod.

5. Sterilizirajte za pohranjivanje domaćih proizvoda

Staklene boce i tegle sterilizirajte vrućom vodom, dobro osušite i pospremite ako imate u planu raditi domaće likere, pekmez, namaz od orašastih plodova ili neku drugu poslasticu.

6. Personalizirajte ih za dobru zabavu

Pjenušac, vino ili drugo piće koje nosite u goste ne mora biti u originalnoj boci. Personalizirajte ju posebnim flomasterima za staklo, posipajte šljokicama, obložite krep papirom i objesite čestitku. Zabava može početi!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 07:33