PROVJEREN SAVJET

Je li teniska loptica tajno rješenje za uklanjanje ružnih tragova od ogrebotina na podovima?

 /SHUTTERSTOCK

Tragovi ogrebotina na podovima su ružni, pa čak i čisti podovi izgledaju prljavo i oštećeno. Obično uzrokovane nečim što se vuče po podu, poput namještaja ili cipela, te crne mrlje ne mogu se uvijek ukloniti samo brisanjem ili tretiranjem sredstvom za čišćenje podova.

Portal Better Homes and Garden stoga donosi jedan savjet. Korištenje teniske loptice za brzo i jednostavno uklanjanje ogrebotina s poda. Provjerili su je li to istina.

Kako piše na portalu teniska loptica može se koristiti za uklanjanje tragova ogrebotina s tvrdih podova, uključujući keramiku, porculan i pločice od prirodnog kamena, linoleum, vinil i tvrdo drvo. Tragovi ogrebotina najčešće su uzrokovani gumenim potplatima cipela koji se vuku po podu, ostavljajući tragove ili gumenim zaštitama za noge namještaja koji stružu po podu ostavljajući tragove za sobom.

Važno je koristiti čistu tenisku lopticu; ne mora biti nova, ali mora biti čista kako bi se osiguralo da na teniskoj loptici nema prljavštine ili drugih krhotina koje bi mogle izgrebati pod. Ako je savijanje ili klečanje za vas teško ili neudobno, tenisku lopticu možete staviti na kraj na kraju drške metle tako da ju razrežete, što će vam omogućiti da koristite lopticu za uklanjanje ogrebotina bez potrebe da čučnete ili klečite.

Na portalu su se također odlučili na testiranje ovog savjeta pa su uzeli balerinku s crnim gumenim potplatom i napravili trag ogrebotine na podu od bijelih mramornih pločica i još jednu ogrebotinu na bijelo obojanom postolju. Nakon toga su novom teniskom lopticom snažno istrljali mrlje, koristeći pokrete naprijed-natrag i kružne pokrete. Nažalost, čak i nakon primjene značajne količine pritiska i uzastopnog prelaska teniskom lopticom preko ogrebotina, crne mrlje su samo neznatno posvijetlile.

Zaključak: Sačuvajte teniske loptice za tenis i preskočite ovaj trik za uklanjanje ogrebotina i upotrijebite spužvice za brisanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 08:42