SAMO MALO SOLI

„Farmaceut sam i kunem se u ovaj trik od 30 centi za rashlađivanje doma tijekom vrućina – pali svaki put”

 /SHUTTERSTOCK

Ljeto je napokon stiglo, nekome na veselje, a drugima kao patnja. Temperature se opasno podižu iz dana u dan i doista je teško pronaći način kako se malo ohladiti. Ako ste od onih koji kukaju da vam je "prevruće" i ne možete se nikako ohladiti, onda ne tražite dalje jer se pokazalo da postoji trik od oko 30 centi koji djeluje poput magije, piše The Sun.

Farmaceut Abbas Kanani, iz Chemist Clicka, razgovarao je s Fabulous Digitalom i otkrio dvije genijalne metode za koje se kune da će vas ohladiti i održati vaš proračun u granicama normale.

Iako će mnogi jednostavno posegnuti za ventilatorom, on najčešće ne čini ništa više od puhanja toplog zraka po sobi. Zbog toga je, prema Abbasu, bitno dodavanja ledenih blokova u zdjelu, koja se zatim postavlja ispred ventilatora. Vješti farmaceut čak je otkrio i pametan način da led dulje traje - koristeći kuhinjski pribor od 30-ak centi koji vjerojatno već imate u svojim ormarićima.

"Dodavanje male količine soli u vodu prije smrzavanja može sniziti točku smrzavanja, čineći da led dulje traje", objašnjava te nastavlja - "Možete staviti kocke leda u plitku posudu ili pladanj i postaviti ispred ventilatora. Ovo će pomoći puhanju hladnog zraka dok se led topi i sniziti sobnu temperaturu."

Kao drugo, Abbas preporučuje korištenje roleta za zamračivanje ili folije za zamračivanje prozora u vašem domu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 11:25