Izdržljive i fleksibilne

Fantastično. Nakon ovoga više nećete bacati plastične boce u smeće!

 /SHUTTERSTOCK

Imate plastične boce kod kuće i ne znate kako ih iskoristiti? Jeste li znali da iako se većina praznih plastičnih boca odvaja i reciklira, zapravo postoji mnogo drugih načina na koje ih možete ponovno upotrijebiti osim za piće?

Izdržljiva i fleksibilna kvaliteta plastične boce omogućuje kreativno recikliranje u različite svrhe. U nastavku pogledajte neke zabavne načine ponovnog korištenja plastičnih boca!

1. Prskalica za vaš vrt

Za ovaj trik potrebna vam je samo bušilica ili odvijač kako biste mogli probušiti nekoliko rupa u boci. Strana boce okrenuta prema zemlji ne smije biti šuplja i nije nužno da su rupe savršene. U redu je ako su rubovi nazubljeni. Zatim se pobrinite da otvor plastične boce uredno prođe kroz rupu na poklopcu. Pustite vodu i imate prskalicu za svoj vrt!

image
/SHUTTERSTOCK

2. Odvojite bjelanjak od žumanjka

U nekim receptima, poput karbonare potreban je samo žumanjak, što znači da bjelanjak treba ukloniti. No ne brinite, ovaj problem možete riješiti plastičnom bocom. Razbijte jaje u posudu. Skinite poklopac s boce i malo stisnite. Zatim nastavite s pritiskom dok krajevima uvlačite žumanjak. Tako će se žumanjak uvući u bocu, a bjelanjak ostati u posudi. Vrlo jednostavno!

3. Zamka/ klopka za muhe

Želite se riješiti muha? Koristite plastične boce. Prerežite bocu na pola i na dno stavite slatki sirup (npr. sok od bazge). Zatim stavite vrh u dno tako da grlo boce bude okrenuto prema dolje. Muha će biti privučena mirisom mamca i uči će u otvor boce ne razmišljajući kako izaći. Kad jednom uđe u bocu kroz uski otvor, više neće moći izaći i na kraju će uginuti.

image
GALAINTHEKITCHEN.COM/

4. Modlica za keksiće

Ako volite raditi čajne kolačiće plastična boca vam može pomoći da postignete izgled kao onih kupljenih u trgovini. Prerežite bocu na pola i uzmite donju stranu za modeliranje kolačića. Jako korisno!

image
WIKIHOW /

5. Klima uređaj

Poznato je da ventilator uklanja vrući zrak i ne hladi prostoriju, ali sada imamo rješenje za vas! Možete sami napraviti klima uređaj pomoću plastičnih boca. Napunite velike boce vodom i zamrznite. Zatim stavite boce na pod ili na stol ovisno o veličini ventilatora, a zatim ventilator stavite iza boca kako bi raspuhivao hladan zrak, koji će uzrokovati pad temperature.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 15:00