da sve bude u stilu

Evo kako idealno uklopiti tehnološke uređaje u retro ili klasične prostore

@michelleb_magnoliarealty/
 Michelle Buchanan
Ako volite vintage ili klasični dizajn, možda ćete se zapitati kako će najsuvremenija tehnologija izgledati u vašem elegantnom prostoru

Recimo da gledate film koji govori o Versaillesu za vrijeme vladavine Marije Antoanete. Očekivali biste da će scena biti puna rokoko elegancije: masivni viseći lusteri, razrađene cvjetne tapete koje ukrašavaju svaku sobu i klasična francuska umjetnost koja visi sa zidova. Ali što ako u jednoj sceni vidite televizor s ravnim ekranom u salonu? Čini se da mu tu baš i nije mjesto, zar ne? U literaturi se to zove anakronizam.

U moderno doba imamo pristup čitavoj ljudskoj povijesti dizajnerskih pokreta, što često znači da se različiti stilovi nađu u jednom domu. Zapravo, mnogi su domovi vizualni prikaz anakronizma. No, ako volite vintage ili klasični dizajn, možda ćete se zapitati kako će najsuvremenija tehnologija izgledati u vašem elegantnom prostoru. Evo nekoliko savjeta za spajanje starog i novog na način koji bi zadivio čak i najzahtjevnije.

Imajte mjeru

Ne mora svaki komad namještaja u vašem domu biti pozlaćen, svjetlucav i ukrašen kako bi se pokazao rokoko, barokni ili klasični stil. Dodavanje elegantne, moderne tehnologije vašem domu bit će lakše ako dizajnirate samo s dozom klasike, a ne da pretrpavate prostor. Na primjer, odaberite namještaj koji odgovara stilu koji želite, ali izbjegavajte dodavanje previše ukrasnih lajsni na zidove. Ili se posvetite u potpunosti detaljima, ali odaberite jednostavniji namještaj.

Uključivanjem ovih modernijih suptilnosti u vaš dom vaši će se uređaji bolje uklopiti.

Dodajte tamnije tonove

Iako rokoko mogu karakterizirati svijetle boje, razmislite o dodavanju crne boje u svoju dnevnu sobu (ili bilo koju sobu koja ima veliki televizor). Većina uređaja ovih dana izgleda poput crnih ploča, pa bi se televizor isticao u prostoriji u kojoj dominiraju pastelne boje i zlato.

Međutim, ako u svoju televizijsku sobu dodate tamne tonove, televizor će odgovarati tim crnim elementima i više će se prilagoditi. Ne morate imati u potpunosti crnu sobu da biste postigli učinak, samo odaberite strateške komade u tamnim tonovima, poput polica za knjige i stolića za kavu u od tamnog drveta.

Uokvirite televizor

Mnogi ljudi sada vješaju svoje televizore ravno na zid kako bi oslobodili prostor na podu i postavili uređaj na dobru visinu za gledanje. Ako montirate televizor na zid, imate priliku odjenuti ga tako da odgovara vašem klasičnom prostoru.

Dodajte ukrasnu zidni okvir oko televizora kako biste ga uokvirili. Ne mora biti četvrtast okvir, samo okružite televizor nečim što vam se sviđa. Ovo će privući pogled na vaš televizor, a da pritom uređaj ne izgleda previše istaknuto.

Pohranite daljinske upravljače

Manji uređaji, poput daljinskog upravljača vašeg televizora, mogu se držati dalje od vidokruga. Odaberite namještaj s malim pretincima koji vam omogućuje spremanje stvari. Time ćete ukloniti daljinski upravljač kada se ne koristi i spriječit će njegovo “nestanak”.

Iako tehnologija, poput televizora, može izgledati kao anakronizam u prostoru inspiriranom klasikom, barokom ili rokokoom, ovi savjeti mogu skladnije spojiti prošlost i sadašnjost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 12:05