100 % prirodno

Čisti vodokotlić bez ribanja? Itekako je moguće, ubacite u njega samo ovo

 /SHUTTERSTOCK

Kada ste posljednji put očistili vodokotlić? On je definitivno jedno od onih mjesta u kojem se svašta nešto ružno skuplja. Kamenac, plijesan, hrđa i najrazličitija prljavština. Zbog svega toga, nužno je s vremena na vrijeme se primiti posla i dobro očistiti vodokotlić kako kasnije ne biste imali gore probleme. Dobra vijest je da vam za učinkovito čišćenje vodokotlića ne treba ništa specijalno, a sigurno sve sastojke već imate u svom domu.

Tako je ocat sjajan odabir ako idete čistiti vodokotlić. Ocat će ukloniti bakterije i prljavštinu iz njega, a ako kombinirate ocat sa sodom bikarbonom, dobit ćete magično sredstvo. Recept je sljedeći: zagrijte 200 ml alkoholnog octa i pomiješajte s 2 žlice sode bikarbone. Smjesu ulijte u vodokotlić i ostavite da odstoji 3 sata. Bolje je to učiniti navečer kako bi otopina djelovala cijelu noć. Ujutro pustite vodu da ispraznite vodokotlić, ali prvo zavrnite ventil kako se ne bi odmah napunio vodom i kako biste ga uspjeli dobro izribati unutra.

Vodokotlić možete očistiti i limunom. Postupak je sljedeći: zavrnite ventil, ispustite vodu iz vodokotlića i izribajte unutrašnjost vodokotlića polovicom limuna. Limunska kiselina će ukloniti prljavštinu, žute mrlje, a onda će cijela kupaonica lijepo mirisati.

Treći način na koji dobro možete očistiti prljavi vodokotlić je kombinacijom tekućeg deterdženta i octom, prenosi Alo.

Pomiješajte jedan dio tekućeg deterdženta za rublje i tri dijela octa u posudi i ulijte u vodokotlić nakon što pustite vodu. Za više nakupljanja kamenca i prljavštine, ostavite ovu smjesu preko noći. Sljedeći dan pustite vodu i spužvom izribajte preostalu prljavštinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 22:12