Apsolutni hit! Sjedalica od paleta

Izradite sami sjedalicu od paleta

Doznajte od Matije Kasnera iz brenda SKLEPAJ.ME kako izraditi sjedalicu od paleta.

Potreban materijal: brusilica, bušilica, ubodna pila, brusilica za brušenje, vijci za drvo, boja po izboru, kist, tri palete.

1 Izmjerite palete

Ovisno o tome kakvu sjedalicu želite, palete izrežite i odstranite nepotrebne dijelove kako bi bila jednostavnija za bojanje.

2 Izbrusite paletu

Palete izbrusite najprije grubim, a onda finim brusnim papirom. Ne morate ih brusiti ako volite rustikalni stil, no vodite računa da ćete u tom slučaju imati problema pri bojanju.

3 Obojite paletu

Palete bojite prije sastavljanja sjedalice jer ćete tako pokriti i one dijelove za koje mislite da nisu vidljivi. Za bojanja paleta preporuča se korištenje boja na bazi vode zbog više razloga: ne osjeti se miris razrjeđivača, može se razrjeđivati vodom, nijansirati boja s "dipićima". Odabir boja, pak, ostavljamo vama na volju, no iz iskustva znamo da je najbolje koristiti bijelu.

4 Pričvrstite palete

Kada se boja posuši, vijcima za drvo pričvrstite palete u cjelinu da biste dobili sjedalicu. Za primjer, za jednu sjedalicu treba ukupno 10 velikih vijaka i 10 manjih da bi sve bilo spojeno kako treba. Prvo sastavite sjedaći dio, nakon toga naslonjač te na kraju pojačanja za naslon. Kad završite, nije naodmet pogledati je li potrebno objiti dijelove na kojima se boja nije dobro primila.

5 Finalna slika

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 03:53