DAŠAK PROŠLOSTI

U prodaji je raritetni dubrovački stan na impresivnoj lokaciji, zavirili smo u njega...

 Libertas inženjering
Površine je 170 kvadrata, a nalazi se u Pilama, s nevjerojatnim pogledom na tvrđavu Lovrijenac

Kada se spomene Dubrovnik, prve misli obično idu prema impresivnim zidinama starog grada, prekrasnom moru te bogatoj povijesti i kulturi. No, jeste li ikada pomislili kako bi bilo živjeti u njegovom središtu; mjestu gdje je ispisana višestoljetna povijest?

Jedna nas nekretnina vodi upravo na takvu lokaciju! Naime, u portfelju agencije za nekretnine Libertas Inženjering nalazi se unikatni dvoetažni stan veličine 170,64 kvadrata, kakav se ne pojavljuje na tržištu svakog dana. Smješten je u Pilama, području koje je ‘naslonjeno‘ na zidine, s nevjerojatnim pogledom na tvrđavu Lovrijenac.

image
Libertas inženjering

U njemu se na jedinstven način spajaju raskoš i glamurozan duh starine: do stana vode ladanjski vrtovi ukrašeni kamenim stupovima, dok se unutra otkriva njegov autohtoni izgled, s izvornim rasporedom prostorija.

image
Libertas inženjering
image
Libertas inženjering

Zbog svoje očuvanosti stan je danas kulturno dubrovačko dobro.

image
Libertas inženjering
image
Libertas inženjering
image
Libertas inženjering

U prizemlju se nalaze kuhinja, trpezarija, kupaonica i dva magazina, a na gornjoj su etaži tri spavaće sobe, dva salona, kuhinja i kupaonica. Uz drugi se kat veže i impresivan pogled na Lovrijenac.

Vrt je ukupne površine od 178 kvadrata, a doživljajem i kompozicijom podsjeća na stare dubrovačke vrtove.

image
Libertas inženjering
image
Libertas inženjering
image
Libertas inženjering

Dubrovnik se ovih dana našao u konkurenciji izbora za najbolji europski grad, zbog čega je nekretnina na ovakvoj prestižnoj lokaciji još atraktivnija.

Da kupce općenito privlače stare nekretnine s povijesnim pričama potvrđuje i Goran Pikunić iz agencije Libertas inženjering. No, zanimalo nas je kakvi se još stanovi traže u Dubrovniku.

- Stranci su orijentirani na strogi centar grada i oduševljeni povijesnom jezgrom, no ipak im je bitna blizina mora. Klijenti s visokom platežnom moći traže posebne i drugačije nekretnine, one koje će im pružiti sve ono u čemu mogu uživati dok su na odmoru. I, naravno, privatnost daleko od gradske gužve - komentira Pikunić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:29